Biohakkerointia?

Onko Helsingin Hacklabilla biohakkeroinnista kiinnostuneita tai jotain sen suuntaista aktiviteettiä? Esim. geenitekniikka, pcr yms.

On erään lopettaneen labran roskalavalta dyykattua asiaan liittyvää tarviketta mutta niistä PCR-vehkeistä taidettiin purkaa Peltier-elementit ja jäähdytyssiilit irti heti ensimmäisenä. Muovisia “koeputkia” on esim säkillinen. Ja “toisesta lähteestä” on pari mikrotomia (nekin kyllä lähinnä purettaviksi kun niistä sais tarkkuuruuveja esim CNC-jyrsinmen rakentamiseen).

Jotkut jäsenet on olleet jossain workshopeissa muualla mutta ei ole oikein ollut tilaakaan tehdä mitään tämänsuuntasta. Uusissa tiloissa vois ehkä ollakin.

Biohakkerointia ei juurikaan näkyvästi Hacklabilla harrasteta oikein missään muodossa, ne jäsenet jotka sen kanssa puuhaa eivät osaamistaan ainakaan ole tuoneet esille. Koen itse että biohakkeroinnin yhtenä ongelmana on se että laitteisto joilla haluttaisiin leikkiä on joko pirun kallista, painavaa tai/ja vie paljolti tilaa. Toisekseen jonkun pitäisi vielä osata käyttää ja huoltaa näitä tarkkuusinstrumentteja. Laborantin leikkiminen nähdään myös potentiaalisesti vaarallisempana kuin elektroniikan kanssa säätäminen, labilla ei varsinaisesti haluta säilyttää mitään aineita jotka ovat potentiaalisesti vaarallisia sekoittuessaan… Vaikka ei biohäkkeröinti näitä edellämainittuja mitenkään edellytä.

Pidän itse koko biohakkerointia vähän outona “harrastuksena” koska esimerkiksi geenitekniikka on sen verran korkeatasoista tieteellistä tutkimusta että ei sitä ihan noin vain nollabudjetilla ja perustiedoilla harrasteta, tarkoitan tällä sitä että harva harrastaa myöskään aivokirurgiaa. Eli pohjatietoutta vaaditaan aikamoinen määrä ja jos sitä tehdään työksi niin sitä harvemmin harrastetaan enää vapaa-ajalla, näkisin että tämä harrastus tai oikeastaan elämäntapa kyllä kehittyy mutta vielä hitaasti. Toki omien tietotaitojen kehittäminen ja asioiden tutkiminen allalla kuin alalla on toki hyödyllistä ja kiinnostavaa.

Myös termi biohakkerointi on vähän karannut lapasesta, en oikein tiedä milloin sillä tarkoitetaan kemiallista tutkimusta ja kokeilua ja milloin sitä varsinaista organismien häkkäilyä joko luminenssin lisäystä kasveihin tai ihan itsensä tuunaamista paremmaksi eliömuodoksi.

Aihe on sinänsä tosi kiinnostava ja labilta varmasti löytyy tyyppejä jotka ovat asiasta kiinnostuneet, biohakkeroinnista voisi valaista vähän enemmänkin, itsellä se on ainakin jäänyt aika pintaraapaisuksi.

Yllättäen Suomessa Biohakkerointi on vielä todella pieni scene mutta selvittelin vähän yhdeltä puolitutulta (Mikko Ikolalta) asiasta ja tuli pari vinkkiä kiinnostuneille. Tälläinen yhteisö kuin http://quantifiedself.fi/ - löytyy varmasti samanhenkisiä tyyppejä ja seuraava iso tapahtuma tulossa Joulukuussa biohackersummit.com

Biohakkerointi kuulostaa ihan mielenkiintoiselta. Kunhan sitä ei aloiteta jättämällä ruoantähteitä labille banaanikärpäsien ja homeiden kasvualustaksi.

Tämmöstä mailia tuli helsingin hallituslistalle


Hi guys,

BITalino has just launched on Kickstarter to bring “power to the people” for biohacking and building of next-generation wearable health tracking devices: https://www.kickstarter.com/projects/bitalino/bitalino-revolution

This campaign aims at the development of smaller form factors, new ultra-low cost boards, flexible electronics, and many other goodies.

In little over a year, BITalino has grown to become the low-cost DIY body sensing toolkit of choice for 1200+ people to create next-generation wearables and health tracking apps. At launch we’ve been featured in:
http://techcrunch.com/2014/10/30/bitalino-revolution/


We’d be honoured to have you as our backer, and eternally grateful for any help you could give us in spreading the word about our campaign.

Contact us at bitalino@plux.info for any question you may have or to setup a Skype of Hangout to learn more about BITalino.

Best regards,
The BITalino Team
DiY Body Signals

Av. 5 de Outubro, n.70 - 8
1050-059 Lisboa
Portugal

T: +351 211 956 542
T: +351 211 956 546

W: www.bitalino.com