CNC-alkeiskurssi, viimeinen kerta keskiviikkona 2.12. kello 18:00 labilla

Tänään saatiin luettua ohjelma lotan muistista sarjaportin yli ulos (“punch”) ja myöskin sisään muistiin (“read”). Sarjaportin parametrit ovat 2400 7E2 ja RTS/CTS (nopeutta varmasti saa nostettua jostain bitistä lotan asetustaulusta, pitää vaan selvittää mistä, tosin sinänsä melko sama meneeko ohjelman lataamiseen sekunti vai kymmenen kun tuota muistia on se ~48k ja työkappaleen kiinnitykseen ja mittaukseen menee kuitenkin melkein eniten aikaa)

End-Of-Block:ina (jota konsolista napulteltaessa symboloi tuo asteriski) toimii CR+LF (eli windows-rivinvaihto), eli niitä tähtiä ei ole tarpeen (eikä suotavaa) lisätä tekstieditorilla naputeltuun koodiin.

Ohjelmaa lukiessa kun kone on valmis vastaanottamaan tulee ruutuun LSK joka tarkoittaa että ensimmäinen lähetettävä rivi ignoroidaan, ohjelma siis kannattaa aloittaa esim rivillä jossa on vain kommentti ja sen jälkeen sitten boilerplate.

On kuulemma täysin mahdollista, jopa yleistä (siinä määrin että CAM ohjelmat tukevat tätä suoraan) jakaa isommat työt max koneen muistiin mahtuviin paloihin joiden välissä ohjelma ottaa työkalun ylös ja sitten voi tehdä tilaa muistiin ja lataillla seuraavan pätkän ajovalmiiksi ja toistaa kunnes koko setti on hoidettu.

Edit: ja kuten tuosta portin parametreista voi päätellä vain 7-bit ASCII merkkejä saa edes yrittää lähettää, kommenteissakaan ei ole suotavaa olla ääkkösiä, tai varsinkaan jotain moderneja hapatuksia kuten unicodea)