RuuviTag-esittely la-su 13-14.5 , ma 22 & 29.5 Helsinki Hacklabilla

RuuviTag on avoimen lähdekoodin Bluetooth-anturimajakka jonka ytimessä on Nordic Semiconductorin nRF52832 ARM cortex M4F -mikrokontrolleri. Järjestäisin mielelläni teemapäivän tai muutaman RuuviTagien ympärille.

Käsiteltävinä aiheina voisi olla esimerkiksi Espruino jolla mikrokontrollereja voi ohjelmoida selaimella Javascriptillä ja Web Bluetooth jonka avulla on mahdollista tehdä nettisivuille sisältöä joka hyödyntää lähialueella olevia Bluetooth Low Energy -laitteita. RuuviTagien tuottaman datan keruusta kiinnostuneiden kanssa voisi rakentaa esimerkiksi Raspberry Pi 3:lla toimivaa loggeria.

Tuomme Helsinki Hacklabille kasan RuuviTageja kiitoksena foorumin pystyttämisestä (kiitos @rambo!), niitä voinee lainata tai sitten voit tuoda oman tagisi. Tageja voi myös pian ostaa rakenteilla olevasta verkkokaupasta.

Kerro tähän ketjuun millaisia aiheita ja miten haluaisit tehdä (arki-illat, viikonloput?) niin koitetaan järjestää kysyntään mahdollisimman hyvin vastaava tapahtuma tai tapahtumia. Ehdotetaan näin ensi alkuun vaikkapa viikonloppua 13 - 14 5.

Aihe kiinnostaa kovasti. Viikonpäiväjutut sopii minulle paremmin kuin viikoloput!

Kuin myös arkipäivät kiinnostavat

Pari henkilöä on sanonut labilla viikonlopun olevan paras, täällä arkipäivät tuntuvat sopivan parhaiten.

Otetaan siis lauantaina ja sunnuntaina 13. ja 14.5 kello 12-17 tekemiseen ja kokeiluun sopiva “teemaviikonloppu”,
jossa yhteisen alun jälkeen jokainen voi tehdä oman ideansa mukaisia projekteja.
Projekti-ideoina voi olla esimerkiksi RuuviTagien lähettämän datan kerääminen Raspberry Pillä tai oman sovelluksen tekeminen tagille Espruinoa käyttäen.

Lotta-kurssin valmistuttua voisimme ottaa maanantaina 22.5 ja 29.5 18-20 tiivimmän intron aihepiireihin, jolloin painopiste on tagin ja sovellusten esittelyssä seuraavasti:
22.5: RuuviTag -laitteena, Weather station firmware sekä vastaanottimet
29.5: Oman sovelluksen tekeminen Espruinoa tai Web Bluetoothia käyttäen.

Kaikkeen tekemiseen kannattaa olla mukana oma Bluetooth Low Energy -yhteensopiva laite, itse käytän Android 6.0.1 -puhelinta sekä Windows 7 -kannettavaa jossa on USB-BLE dongle CRS8510.

Viikonloppun antina saimme labille kylvettyä muutaman RuuviTagin sekä tehtyä Raspberry Pi 3 -imagen joka kuuntelee labin tageja sekä tallentaa datan InfluxDBhen ja näyttää datan Grafanalla.

Tähänkin järjestelmään pääsee tutustumaan ensi maanantaina 22.5 kello 18 alkaen. Palvelin on myös Hacklabin sisäverkossa nimellä “ruuvi.local”