3D-tulostuksen perusteet labilla

Tästäkin on puhuttu jo pidempään, 3D-printterit tarvitsisivat käyttöperehdytystä laajemalle joukolle. Taisin jossain yhteydessä lupailla että voisin jonkun tuokion aiheesta pitää.

Ajatuslistalla jotain seuraavanlaisia otsikoita ehkä noin tunnin-parin setille:

Tavoite antaa jonkunlainen peruskuva aiheesta niin että omatoimisesti voi lähteä kokeilemaan lisää. Mallinnus jää tän aiheen ulkopuolelle kokonaan, aloitetaan siitä että käsissä on järkevä STL-tiedosto.

Päivämäärää en tälle vielä ehdota, ennen sitä tarvii ehtiä Minifactory säätää käyttökuntoon myös kakkos-extruderinsa osalta, ja toki myös printterihuoneeseen olisi syytä saada hiukan tilaa. Tavoitteeksi asetan kuitenkin “ennen kesää” (jättäen taktisesti vuosiluvun mainitsematta…)

Labilla lojuu telkkareita, onko niille jotain helppoa tilapäistä kiinnitystä niin että sellaisen saisi tätä varten printterihuoneeseen käyttöön?

7 Likes

Videoikaa niin jkl voi varastaa siitä tehokkaasti sisältöä. :wink:

1 Like

Tämäkään ei ole ihan täysin päässyt unohtumaan, vaikka nyt toki odottaa sähköremontin ja loungen valmistumista. Mikäs olisi tälle sopivin viikonpäivä, jos jonnekkin syys-lokuulle laittaisi kalenteriin niin saattaisi myös oikeasti tapahtua.