Alle 100€ 3D tulostin

Tilasin. Katsellaan ensi viikon alussa mistä kotoisin.

Mielenkiintoista. Odotan mielenkiinnolla miten tuon hinta on painettu noin alas… Ja tekeekö edes kohtuullista jälkeä ilman tolkutonta säätämistä.

Hyvä. Olisi kiinnostusta kuulla kasaus- ja käyttökokemuksia.

Toimitus oli toista kuukautta myöhässä, mutta parin mailin ja puhelinsoiton jälkeen laite saapui toissapäivänä. Oletan syyksi halpaa hintaa ja tilausmyrskyä.

Labilla purin ensimmäiset pari tuntia suojamuoveja ja siitä kotiin aloittamaan rakennusta.

Homma pysähtyi ensimmäiselle sivulle. Steppereiden kiinnityspultit muutaman millin murto-osan liian pitkiä, eikä pussissa ainuttakaan prikkaa.

Tänään labille raidaamaan prikkaa ja tuli koottuakin puoleenväliin, samalla mekatroniikkakurssin pintaliitosoppeja katsellen.

Kotona loppukasaus ja muutamia pikkujuttuja lukuunottamatta vallankin tyytyväinen tuotteeseen.

Vikoina ja puutteina mainittakoon:

  • Vasen Z-akseli ahdisti epäilyttävästi jo kokoamisvaiheessa. Syynä näyttäisi olevan koneen mukana 3D tulostettu palikka, joka ei vaan sattunut olemaan ihan kohdallaan. Korjaustapoja monia, mutta helpoimpana oli ottaa yläpää irti. Viila korjannee asian myöhemmin.
  • Paketista puuttui myös yksi ruuvi ja yhdestä neljästä petiä paikallaan pitävästä pyykkipojasta runko, mutta yli jäi sitäkin enemmän muita. Osien lukumäärän huomioonottaen erittäin hyvin loppupeleissä.
  • Aseöljyä tai vastaavaa kannattaa olla lähettyvillä, herkistelee samantien.

Voisin lämpimästi suositella tätä, varsinkin ensimmäiseksi tulostimeksi. Labin kokeneempi porukka voinee tehdä myöhemmin vertailuja muihin tulostimiin!

http://knorad.space/labijuttuja/3d/

Tuossa siis allekirjoittaneen ensimmäinen 3D tulostus, juuri kootulla alle satasen koneella.