Älyä rc-autoon?

Mulla on Traxxasin Slash 2wd ja 4x4 versiot ja ajattelin alkaa kyhäilemään jompaankumpaan jonkunlaista älyä. Äly voisi tarkoittaa jotain sensoreita tai autopilotti hässäköitä tms. ja voisihan se lopulta osata ajaa vaikka jonkun sille annetun reitin itsenäisesti. Näitähän on maailmalla ja suomessakin varmaan tehty jo vaikka kuinka paljon. Mahtaakohan hacklabilaisista joku olla viritellyt tämmöisiä? Millaisia kokemuksia? Millaisilla vehkeillä? Ardupilot voisi olla esim. hyvä pohja jonka ympärille lähteä rakentamaan. Onko ardupilotista kokemuksia? Kiinnostaisko jotakuta alkaa viritellä ja ideoimaan tämmösiä juttuja kaverina?

Eipä kai tuo periaatteessa eroa robotin rakentamisesta juuri mitenkään. Itselläkin on ollut joskus ajatus tehdä robotti käyttäen runkona RC-autoa. Ei vain ole mennyt toteutukseen asti. Tuppaavat olemaan turhan nopeita, robotille taas on yleensä eduksi tietty hitaus. Riippuu tietysti käyttötarkoituksesta.

Erilaisia robotteja on tullut rakenneltua useitakin, viimeisimmät oli nuo taideteokseen modatut pölynimurirobotit, joita pyörii labin nurkissa tälläkin hetkellä. Enempi ulkokäyttöön soveltuvia robotteja tein joskus vuosia sitten, yksi löytyy täältä (Wirebot).

Ardupilotista ei ole käsitystä, yleensä omien tekeleideni ohjauslogiikka lähtee syntymään aika lailla puhtaalta pöydältä, kulloistenkin tarpeiden mukaan.

Kauan sitten kun kävin Udacityn kurssin aiheesta ajattelin että kunhan arvon jostain riittävästi ylimääräistä rahaa vähän isompaan nelivetorunkoon (jok 1:8 tms) niin voisi tehdä vaikka Kinecteillä navigoivan auton, sittemmin jonkinsortin LIDAReita on ruvennut saamaan vähän inhimillisempään hintaan (niissä on vaan sen verta hidas päivitys että kovin kovaa ei voi ajaa, asiallisemmat sitten taas maksaa tonneja).

Perusteellisesti back-burnerilla kyllä, jos joku muu meinaa aktiivisesti edistää tämmöistä projektia niin voisin kyllä osallistua.

Itsellä on vakaa aikomus tavalla tai toisella toteuttaa tämä, joten näpertelin aikani kuluksi gitlabiin projektille pohjaa: https://gitlab.com/Negatiivi/genius_slash

Tuo on tosin toistaiseksi private project joten se ei näy suoraan kenellekään, mutta lisään mielelläni halukkaat gitlab-ryhmään, jolloin ne pitäisi alkaa näkyä. Ajatuksena olisi tuossa ylläpitää vaatimuksia, taskeja ja issueita ja linkata niitä toisiinsa jotta tarvittaessa joskus vuosien päästä voisi träkätä että tämä ja tämä on rakennettu siksi koska tuo ja tuo vaatimus vaatii sitä. Ei siellä vielä montaa ole mutta jostainhan se on aloitettava.

Tällä hetkellä suoritan taskia “Choose robotics platform”. Tällä hetkellä vaihtoehtoina ainakin ardupilot ja from scratch. Ardupilotilla voisi päästä aimo harppauksen eteenpäin, itse tehdessä tietty tietäisi tarkalleen miten systeemi toimii.