Burner Mixer 13.2 @ Startup Sauna

Ollaan järjestämässä Startup Saunalla Otaniemessä 13.2 Suomen Burning Man -yhteisön ensimmäistä tapaamista. Tarkoituksena on saada paikan päälle kaikki Burning Manista ja siihen liittyvästä kulttuurista kiinnostuneet ihmiset kohtaamaan ja mahdollisesti tapahtumaan tänä vuonna haluavat voivat löytää sieltä myös matkaseuraa. Tapahtumaan toivotaan erityisesti yrittäjiä, hakkereita, taiteilijoita ym. eri alojen luovia ihmisiä, jotka eivät välttämättä millään muulla foorumilla pääsisi kohtaamaan samalla tavalla.

Paikan päälle on tulossa kahden henkilön edustus Burning Man organisaatiosta ja heiltä voi vapaasti myös kysyä kaikkea tapahtumaan liittyvää.

Tapahtuman teknisestä tuotannosta ja musiikista vastaa Aalto-yliopiston elektronisen musiikin yhdistys Entropy ry, ja paikan päälle on tulossa erilaisia esityksiä ja taidepläjäyksiä, joista informoidaan, kun ohjelma vähän hahmottuu.

Olisi myös hienoa saada edustusta Helsinki Hacklabilta ja jos teillä on mielessä jotain töitä, joita haluaisitte tuoda näytille, olisi se todella upeaa. Pyrimme saamaan paikalle muutaman taideinstallaation, visuaaleja, vannetanssia ym.

Kertokaahan mitä mietteitä teillä on tapahtumasta ja onko teillä mielenkiintoa osallistua tuotokseen.

Olemme myös torstaina 12.2 klo. 19.00 järjestämässä Aalto Design Factorylla tapahtumaa, jossa edellämainitut Burning Manin järjestäjät kertovat tapahtumasta ja sen vaikutuksesta luovaan kulttuuriin ja innovaatioihin. Tapahtumat ovat avoimia kaikille.

Mikäli Burning Man ei ole tuttu aihepiiri, voi sitä olla hyvä avata. Kyseessä on siis Pohjois-Nevadassa vuosittain tapahtuva taidefestivaali, joka toimii open-source -periaatteella, eli kaikki taide, ohjelma, ym. on kävijöiden paikalletuomaa. Tapahtumasta puhutaankin, että se on maailman suurin luovien ihmisten kokoontuminen.

Tapahtumassa teknologia ja taide kohtaavat saumattomasti ja se buustaakin todella paljon San Franciscon ja muiden alueiden maker-kulttuuria. Tapahtuma on myös olennainen osa Piilaakson startup-kulttuuria, ja monia paikallisia yrityksiä, kuten Googlea.

Alla muutama video, jotka voivat valottaa vähän paremmin tapahtumaa ja sen luonnetta:

Spark: A Burning Man Story (Saatavilla Netflixistä)

DREAM - Art & Culture of Burning Man

Tapahtuman vaikutuksesta Piilaakson ympäristöön

Tapahtuman vaikutus Googlen kulttuuriin ja creative commons ajatusmalli - Fred Turner, Stanford

Tapahtumasta kirjoitetut tieteelliset julkaisut

Näyttäisi osuvan samaan aikaan Hackerspaces Summit Finlandin kanssa (13.-15.2.2015), minkä vuoksi useat aktiivimme ovat tuolloin Tampereella muiden kaupunkien hacklabien kanssa.

Sattuupas ikävästi päällekkäin. Kuitenkin Helsinkiin jäävät ovat enemmän kuin tervetulleita. Tiedottelen noista tapahtumista kuitenkin vielä tarkemmin, kun saamme event-kutsut sille mallille, että kehtaamme ne laittaa ulos.

Mikäli Suomen Burner-yhteisön toiminta kiinnostaa muuten, saa asiasta lisää tietoa postituslistaltamme finland@burningman.com ja Facebook-ryhmästämme https://www.facebook.com/groups/finlandburners/

Onhan noita Burning Man dokkareita ja videoita ihaillen katseltu ja varmasti olis coolia joskus lähteä mukaan (tosin minulla on vähän sellainen juttu että aina kun on niin paljon ylimääräistä rahaa niin lähden Japaniin harjoittelemaan pariksi viikoksi ja sitten ei enää ole…).

Oishan toi tsernobyl simulaattori omanlaisensa taide-installaatio mutta tosiaan kaikki joiden luotan osaavan sen osaa kasata on tampereella (lisäksi sen roudaamiseen tarttee pakun)

Joku tiedotusfoorumi jota vois edes lukea ilman että rekisteröityy facebookkiin “olis kiva”. Tulkaa ihmeessä joku tiistai ton tilaisuutenne jälkeen läbillekin kertomaan että mitä uutta, kaikki osallistujat on kutsuttu exculle kanssa (jos teitä on useita kymmeniä niin saa kyllä varoittaa etukäteen :wink: )

Olinkin tuossa viime vuoden puolella ihmettelemässä Hacklabia, mutta silloin olivat hommat vielä pahasti vaiheessa uuden tilan suhteen. Olen siis itse mukana Aallon IDBM-projektissa, jossa ELL-i on meillä asiakasyrityksenä.

Otso näyttikin minulle tuon Tsernobyl-simulaattorin ja se olikin mielessäni, jos sen saisi paikan päälle, koska moinen kapistus kiinnostaisi varmaan monia. Uskoisin tosin, että vehkeen tuominen paikan päälle onnistuisi jo aikaisemmin viikolla, mutta toki siinä pitäisi olla joku näyttämässä miten homma toimii.

Joka tapauksessa, jos ette ole Tampereelle lähdössä, tulkaa ihmeessä paikalle. Huomasin itse viime vuonna Piilaaksossa pidemmän aikaa viettäessäni, miten saumattomasti tuo tapahtuma nivoo yhteen ihmisiä, joilla on suuri intohimo tiettyjä, erilaisia asioita kohtaan, jotka eivät muuten kohtaisi, vaikkakin kulttuurit ovat hyvin samanlaiset.

No miten meni ? Raporttia kehiin tännekin päin (tai mikäli kattava raportti on jo jossain muualla niin linkkiä sinne muualle [toivon hartaasti että se ei ole facebook…])