CAD/CAM -työasema labilla

Noniin nyt on vihdoin oppilaitoslisenssoitu MasterCAMi labilla, se vinyylileikkurin alla ollut Mac Pro on vaihdettu toiseen kovasti samannäköiseen mutta paremmin varusteltuun.

Asennettuna MasterCAM X9, Autodesk Fusion 360 ja Roland Cutstudio (weppiselainten lisäksi), “Guest-007” on oikea käyttäjä ja “temporary user profile” -varoituksen voi jättää huomiotta, se on tarkoituksella väliaikainen profiili (älä siis turhaan kuvittele löytäväsi käyttäjän documents, downloads tms kansioon tallentamiasi tiedostoja kun seuraavan kerran kirjaudut sisään). Fusion 360 onneksi tallentaa kaiken kätevästi pilveen (sen käyttöä varten tarvitset jokatapauksessa siis myös oman autodesk-tunnarin). Koska wanha Adobe Creative Suite -settimme oli vain Macille niin nyt ei ole Illustratoria jolla piirrellä kivasti vinyylileikkurille kuvia mutta Cutstudiokin toimii ihan ok, olen itse käyttänyt oikeastaan pelkästään sitä.

Ko kone toimii (päällä ollessaan) myös verkkolisenssi-palvelimena MasterCAMille jos haluat ajaa sitä esim omalla läppärillä, tosin meillä on vain yksi lisenssi joten se ei mahdollista useamman työskentelyä samaan aikaan. Sitä lisenssiä varmennetaan X minuutin välein, jos/kun saat ilmoituksen siitä että nyt ei ole lisenssiä käytettävissä ja sinulla on yksi mahdollisuus tallentaa ennen kuin ohjelma sammuttaa itsensä: tallenna välittömästi ja sulje ohjelma, muuten jää tallentamatta…