Chaos Communication Camp 2015

Kansainvälinen tapahtuma Saksassa 13.-17.8.2015. Järjestetään vain neljän vuoden välein!

Sivut: http://events.ccc.de/camp/2015/wiki/Main_Page

Tänne ollaan lähdössä suomalaisella porukalla. Mukaan saa tulla, oli sitten hacklab-toiminnassa mukana tai ei. Matkaa suunnitellaan IRCnetin kanavalla #ccc15-fin ja kirjoitusalustan sivulla http://kirjoitusalusta.fi/CCCamp15-fin.

Täällä ollaan!

Saavuimme paikalle Baltian ja Puolan läpi ajaen ja eilen keskiyöhön mennessä meillä oli teltat pystyssä. Otimme mukaan Helsingin hacklabin dokumentointikameran, joten jos langaton verkko sallii, kuvat ilmestyvät Flickr-kuviin tästä päivästä alkaen.

Kunhan Reaktori saadaan käyntiin niin ständi alkaa olla valmis ja olemme energiaomavaraisia. Reaktorin tehonäyttö jäi kuormasta, mutta ehkä keksimme jotain muuta tilalle.

Oma telttapaikkamme on vastapäätä c-basea ja aivan vieressä on tanskalaisten teltta. Ruotsalaiset saapuivat vasta eilen kun lähes kaikki tila oli jo varattu käyttöön. Dah oli ostanut Clasulta Suomen lipun, mutta ainoa tarjolla ollut koko oli XXL, minkä vuoksi kesti vähän aikaa löytää sille edes sopivaa kiinnityspaikkaa.

Teslamuuntajasta paloi IGBT, mutta onneksi meillä on kaikenlaista muuta mukana. Urpobottia ei olla edes ehditty ottaa laatikosta ulos kun on säädetty radi0-badgen kanssa, koulutettu uusia ydinvoimainsinöörejä ja ulkoilutettu Dustin RC-härveliä.

Sunnuntai-iltana leiri jouduttiin evakuoimaan sään takia ja osallistujat ohjattiin katoksen alle ja sisätiloihin odottamaan. Tilanne oli ohi muutamassa tunnissa ja viereisessä teltassa alkoi Hebocon-kisa. Maanantaina sovimme nopeasti muiden pohjoismaisten osallistujien kanssa, että jatkossa oma nurkkamme tulevilla leireillä koordinoidaan yhteisellä sähköpostilistalla tarkemmin. Tanskalaiset ottivat tämän järjestymisestä vetovastuun.

Tätä kirjoittaessa laiva irtosi juuri Tallinnan satamasta takaisin Helsinkiin. Parin vuoden päästä on mitä todennäköisimmin seuraava iso tapahtuma Alankomaissa, eli muistetaan varautua.

Tulevan Hollannin leirin (SHA2017) seurantaa helpottaa kun seuraa osoitetta http://sha2017.org/
ja twitterin käyttäjille https://twitter.com/SHA2017Camp


M

Ennen Hollannin tapahtumaa olisi vuoden 2016 Electromagnetic field Brittien Guildfordissa, noin 50 km Lontoosta lounaaseen. https://www.emfcamp.org/about

Ennakkolippujen myyntierä alkaa ensi maanantaina: https://twitter.com/emfcamp/status/673837305979768832

1 Like