Fusion 360 CAD / CAM kurssia?

onko tulossa kurssia Fusion 360:seen ?

Jesse

‚ÄúOli jo‚ÄĚ. Voidaan tietty pit√§√§ uusikin joskus syksymm√§ll√§. Ensin tosin kaikkien osallistujien pit√§√§ osata se mallinnuspuoli et varmaan mallinnuskurssikin on pakko uusia.

Niin tiedän että kurssi on ollut, siksi kysynkin

Puhuttiin aiheesta eilen @Kremmen:in ja @Depili:n kanssa ja todettiin että varmaan CNC-peruskurssikin pitänee uusia. Eli järjestys olisi varmaan seuraava

  • Viikonlopun intensiivi setti CNC-jyrsinn√§n perusteista. T√§ll√§ kurssilla kirjoitetaan G-Koodia vain k√§sin.
  • Fusion 360 mallinnuskurssi, 3-4 iltaa. Kerran viikossa, keskityt√§√§n jyrsitt√§vien kappaleiden suunnitteluun.
    • CNC-kurssi olis eritt√§in hyv√§ muttei t√§ysin v√§ltt√§m√§t√∂n olla k√§ytyn√§.
  • Fusion 360 CAM-kurssi, 3-4 iltaa. Kerran viikossa, katsotaan miten se mallinnuskurssilla piirretty kappale jyrsit√§√§n (mukaanlukien mm k√§ytett√§vien ty√∂kalujen mallinnus).
    • Mallinnuskurssi pit√§√§ olla k√§ytyn√§ tai on aivan hukassa.

Mä voin vetää ainakin CAMin ja ehkä mallinnuksenkin. Oikeastaan se että milloin tolla CNC-kurssilla ehditään aloittamaan (voin olla apuna mutta @Kremmen sen vetää) on se merkittävin aikatauluja määrittävä tekijä.

2 Likes

Moi, pääseekö kevään CNC-peruskurssin perusteella osallistumaan suoraan Fusion mallinnuskurssille? Oli silloin puhetta että mallinnuskurssi järjestettäisiin, mutta ei ole osunut silmiin…

Torstait ovat vielä vähän aikaa vapaita, joten silloin voisi pitää CNC-koneistuksen alkeet, vaikka ensi viikon torstaista eteenpäin. Minäpä tsekkailen vähän kalentereita ja vahvistan täällä aikataulun.

Pääsee jos muistaa kurssista perusasiat lastuavasta työstöstä. Eikä se muutenkaan täysi välttämättömyys tosiaan ollut vaatimuksena, kunhan helpottaa elämää kun ymmärtää mahdollisuudet ja rajoitteet etukäteen. Fusionilla voi helpostikin piirtää asioita jotka on mahdottomia valmistaa millään sellaisella välineellä joka läbillä olisi ikinä käytössä (syön sanani jos joku lahjottaa meille tämmösen: https://www.youtube.com/watch?v=Fr_PneeyO34, tosin silloinkin olis ehkä yhdistyksen kannalta vastuullisempaa myydä se pois ja käyttää ne miljoonat kokonaisuuden kehittämiseen).