Hacklab.fi:n markkinointimateriaali

Luonnostelin uusia flyereita ja muuta markkinointimateriaalia hacklab.fi:lle vanhojen mainosten pohjalta. Tässä olisi kaksi suunnitelmaa, joita voisi kokeilla seuraavassa tilauksessa. Helsinki pyrkii lähettämään painoon jotain tällaista ihan lähipäivien aikana. Robottikisaa varten tehdään omat mainosjulisteet, joten niiden tilaamisen kanssa ei voi liikaa odotella.

A6-esite:

 • 4/1, taustapuolelle kirjoitettava
 • “kansainvälinen” esite, ei suomenkielisiä tekstejä
 • toimii muistilappuna, voi kirjoittaa yhteystietoja, postikorttina, maitokaupan “asikkaat ilmoittavat”-taululla yms.
 • taustapuolella himmeänä hacklab.fi sekä nettisivun osoite tummemmalla (tässä luonnoksessa ehkä liiankin himmeää)

A5-esite

 • 4/4, sama materiaali kuin aiemmin tehdyssä mainoksessa
 • tässä luonnoksessa on vielä samat tekstit kuin edellisessä painoksessa: vaihdetaan parempiin jos keksitään (yritetään ainakin :smiley: )

Nettisivun osoitetta on yritetty täsmentää http-etuliitteellä, jotta se on nopampi hoksata paperilta, vaikka otsikossa lukeekin.

Irkissä nostettiin esiin ikuisuuskysymys, mikä on hacklab? Nopeasti koottuna ensimmäisiä ehdotuksia, joita nostettiin esiin ja niihin esitettyä kritiikkiä vapaasti lainattuna:

 • verstas
  • “hacklab paljon muutakin kuin verstas”
  • “vieraannuttaa ihmisiä, jotka eivät ole niin määrätietoisia”
 • työtila
 • tekevien ihmisten olohuone
  • “en tahdo olohuoneeseeni metallilastuja”
  • “olohuoneessa ei voi tehdä sotkusia töitä”
 • askarteluverstas

Vaasassa ollaan nyt noin ympäripyöreästi vuoden verran käyttänyt tuota “askarteluverstas” termiä puheissa ymv suullisissa esityksissä, koska se vain on niin hyvin toimintaa kuvaava… Kun se “hack”(lab) saa suomalaiset aina olettamaan koodarikerhoa tai laajimmillaankin sitä kolvi & arduino -klubia. Nimi on toki hacklab, mutta ihmiset ymmärtää lähes heti termin “yhteisöllinen askarteluverstas” kun kysyvät mitä siellä tehdään.

@BFlorry ja muut, laittakaa ehdotuksia ja korjaustarpeita. Haluaisin lähettää painoon ihan lähipäivinä.

Tampereelle, Vaasaan ja Jyväskylään on siis tilattu oma osuus painoksesta. Jos vaikka sovitaan että jokaiselle tulee 500+500 kpl esitteitä plus tarroja päälle, niin hinta ei tule ylittämään 30 euroa. Jos kiinnostusta on enemmän, niin voidaan nostaa tarvittaessa painosta, mutta jos pystyy sitoutumaan tuohon kolmeenkymppiin niin tilaus olisi GO.

Koulutuksista tuossa voisi mainita enemmän. Toiseksi viimeisessä kappaleessa mainitaan lyhyesti kappaleen alussa, joka saattaa jäädä monilta huomaamatta. Lisäksi voisi ehkä mainita jotain siitä, että labra ei välttämättä omista juuri mitään, vaan että ideologiaan kuuluu että labran jäsenet tuovat omia työkalujaan kaikkien käytettäväksi. Voinee myös mainita, että labralla voi käydä vaikka ei olisi projektia.

Tää on melko hyvä pointti, yleensä sieltä löytää jotain inspiraatiota

Muutoksia A5-esitteessä:

Nyt on sisällöllisesti mun mielestä paljon parempi. Teksti kaipaisi vielä vähän sujuvuutta - esimerkiksi sivulauseet puuttuvat lähes täysin. Jos kukaan ei ehdi kirjoitella tuota uusiksi, niin voin pyytää puolisoani kirjoittelemaan loppuviikosta. :slight_smile:

Korjausehdotukset: Vas. sivulla sivulauseita tekemään lauserakenteesta sujuvampaa. Oik. sivulla maalattu lause on hieman tönkkö - uudelleenmuotoilu voi auttaa.

Mikä tuon A6:n tarkoitus on. Siis muistilappuna ja sellaisena näppäränä nurkissa pyörivänä lappuna toki, mutta onko A6 tuohon jopa liian iso. Lähinnä Vaasan flyerit A6 kokoisina ovat sisältäneet jonkin verran jopa informaatiota ja muuta sisältöä. Eli olisiko tuohon jotain tarvetta saada tai laittaa vielä jotain.

Vaasan esimerkki:
https://drive.google.com/open?id=0B3H1Hk9XzvFSaWtHU2NLYklBS3M

Ja päivitetyssä versiossa englanniksi tuo community workshop on vaihdettu makerspaceksi.

Kiinnostaa nähdä, toimisiko tämä formaatti ja millä tavoin sitä keksitään käyttää. Sisältö on tarkoituksella mahdollisimman blankko. Ajattelin että tämä voisi olla sellainen esite, jota voi aina käyttää, jos A5 ei jostain syystä sovi tilanteeseen: esim. vastaanottava henkilö ei osaa suomea, tai jos haluaa mainostaa esim. jotain tiettyä tapahtumaa, jos haluaa jakaa yhteystiedot ja osoitteen omaan tai jonkun muun kaupungin läbiin, jne. Maitokauppojen asiakkaat ilmoittavat -tauluilla pitää olla A6-vaakaformaatti. Matkamuistoksi kauempaa vieraileville. Kansainvälisiin tapahtumiin, Worldconiin yms.

mietin sitä mitä oli esillä ennenkin että siinä lapussa voisi olla vaikka siellä yksväripuolella himmeällä reunassa tai taustalla kaupunkien nimiä.

Ja A5-esitteeseen liittyen. Näen tuon A5:n hiukan hankalana kokona sen takia ettei se mahdu taskuun kumminkaan puolin, ei antajan taskuun eikä vastaanottajan taskuun. Siinä tuo A6 on hyvä, mahtuu takataskuihin, mahtuu povitaskuihin.

A6-esitteeseen lisättiin lista kaupunkeja mukaan tekstinä:

1 Like

Slogan vaihtui A6-esitteessä. Nyt on mukana sekä hack- että- maker-

Ei vastaa 100% lopullista versiota, mutta muutamia yksittäisiä sanoja lukuun ottamatta A5 lähti painoon tämän näköisenä: