Tänne saa alkaa listailemaan asioita, mitä Seinäjoen Hacklabille voitaisiin hankkia ja mitä kaikkea voitaisiin työstää.
Sopivaa tilaa vois löytyä esim Kasperin lämpökekuksesta - ollut tyhjillään jo jonkun aikaa. Vois kysästä Seinäjoen energian toimitujohtalta.
Tartteeko oikeasti noin isoa tulostusaluetta ?? Jos sitä meinaa hyödyntää niin tulostusajat mitataa vuorokausissa eikä tunneissa ja yhteiskäytössä olevan tulostimen buukkaaminen viikoksi putkeen on vähän karua (lisäksi sitä tulostusta pitäis vahtiakin että asiat ei mene pahan kerran pieleen, kuinka moni on oikeasti asumassa läbillä viikon vahtimassa sitä meganttista tulostusjobiaan ?)
Jos/kun pärjää pienemmällä niin prusa mk3:ssa olis paljon oikeasti merkittävästi elämää parantavia ominaisuuksia (esim se PEI steel-sheet on parasta ikinä, samoin crash detection ja PINDA)
Näin sivusta huudellen (mulla on himassa yksi perusteellisesti tuunattu malyan i3, joka on jäänyt nollakäytölle sen jälkeen kun ostin mk3:n, se on vaan niin paljon parempi että vaikka mulla olis kyllä just nyt paljonkin tulostettavaa jota vois rinnakkaistaa niin en ole sen vanhan kanssa jaksanut säätää)
Terve!
Tuo Prusa kuulostaa kyllä hyvältä! CR-10 S5:ssa saa toisaalta paljon hintaan nähden, ja itselläni(kin) on siitä hyviä kokemuksia. Isokokoisia muotteja pystyy tulostamaan nopeastikin ilman täyttöä, ja samalla säästyy rahaa. Pidemmällä tähtäimellä useampi tulostin antaisi toki lisää mahdollisuuksia varsinkin jos ne optimoisi erikseen eri tyyppisille tulostuksille. Suuttimen koko yms.
Raspberryllä ja octoprintillä voi myös etävalvoa tulostusta jos siihen tulee tarvetta.
Helsingissä valvonta pitää suortittaa paikanpäällä vaikka joka printterille on toki octoprint. Virallisesti siksi että se printteri on teoriassa tulipaloriski (ja vähemmän vakiolaitteiden kanssa se on vähemmän teoreettinen riski, ei silleen etteikö ihan asiallisten vakioprinttereidenkin kanssa ole ollut maailmalla läheltäpiti -tilanteita), Käytännössä tällä periaatteella pistetään ihmiset miettimään muutaman kerran pidempään ennenkuin lähtevät johonkin kymmenien tuntien rupeamaan yhteisellä printterillä.
Suosittelisin tosiaan mitoittamaan sen yhteisprintterin silleen että se on käyttömukavuudeltaan parasta mihin on varaa ja tulostusalue on “vakio” koska sille isolle alueelle ei juuri koskaan ole käyttöä (jos on harvoin niin sen mallin voi yleensä jakaa osiin, jos jollakulla yksittäisellä henkilöllä on paljon tarvetta moiseen niin hänelle voi suositella ihan omaa konetta sen sijaan että hoardaa yhteistä).