HSF18 1.–4.3.2018 – Tapahtuman järjestäminen

Tässä langassa ideoidaan ohjelmaa HSF18-tapahtumaan Jyväskylässä Schildtin lukion Voionmaan toimipisteellä 1.–4.3.2018. Tapahtuma on nelipäiväinen, mutta varsinainen HSF-ohjelma tullaan ajoittamaan perjantaista sunnuntaihin.

Tapahtuman fasiliteeteista (majoitus, luentosalit, verkko) vastaa Instanssi 2018 -tiimi ja hacklabien tehtäväksi jää itse ohjelman suunnittelu.

Yksi ohjelmaidea mitä keksin olisi Ilmavoimamuseo. Siellä on myös Mersu-simulaattori jonka voisi kimppavuokrata jos halukkaita on tarpeeksi.
http://ilmavoimamuseo.fi/

Jyväskylässä on myös SA-kauppa, jossa voisi olla hyviä heräteostoksia.

Tuleeko robottikisaa?

Ehdottomasti robottikisaa. Jos siihen löytyy hyvin muotoillut säännöt ja kuvaukset etukäteen, niin kisa voitaisiin pitää Instanssin voimin, siten että myös ulkopuolisilla olisi mahdollisuus osallistua. Kuulostaisiko tämä hyvältä?

Peukku robottikisalle.

Rataa voisi ehkä vähän vaikeuttaa, koska se alkaa olla monelle turhankin helppo. Toisaalta aloittelijoille siinä on tekemistä, joten ehkä kaksi sarjaa voisi tulla kyseeseen. Mitä muut on mieltä?

Mun mielestä tän kisan hienous on siinä, että rata on kaikille sama, ja jos se tuntuu helpolta, niin voi tehdä robottinsa vaikeamman kautta. Väärään suuntaan tässä on ehkä menty siinä, että palkintoja (jos niitä on ollut) on jaettu vain nopeuden perusteella, kun muita ansioita on vaikeampi mitata. Pitäisikö jakaa aikasakkoja, jos robotti toimii liian hyvin ja pääsee radan ympäri ilman vaikeuksia? :thinking:

Sikäli kun tämä on noin 75%:ti softaharjoitus niin huonouden lisääminen keinotekoisesti on vähän turhan helppoa. Huonoutta pyritään yleensä aktiivisesti poistamaan :slight_smile: Ymmärrän kyllä ajatuksen; jos kaikki toimivat liian hyvin niin kisat eivät ole erityisen viihdyttäviä.

Lähinnä tuota liikaa hyvyyttä voi torjua subjektiivisilla metodeilla:
-Huutoäänestys (desibelimittari)
-Joku muu äänestys
-Tarpeeksi mielivaltainen tuomaristo

Instanssilla on sähköinen äänestysjärjestelmä jota voi myös HSF käyttää
jolloin kaikki yleisössä voi äänestää.

Edellyttää toki että ohjeistetaan yleisöä siitä millä perusteella tulisi
tuomaroida.

kirjoitti:

Robokisasta:

Rata tuntuu olevan tarpeeksi haastava nykyisillä osallistumismäärillä. Vaikeutta voisi lisätä esimerkisi, jos seinään törmäämisestä saisi vaikka aika sakon.

Nykysistä säännöistä sen verran, että niissä kun on myös sallittu lisätä rataan omia merkintöjä, niin käytännössähän viivanseuranta robottikin olisi sallittu, joka veisi nopeuskisan voiton todennäköisesti.
Sitten säännöissä ei ole mainittu samalla robolla osallistumisesta mitään, nythän on kumminkin kutakuinkin ollut niin, että samalla robolla ei ainakaan kahta kertaa putkella saisi osallistua. Varsinkaan, jos ollut hyvillä sijoituksilla.

Kunhan tarpeeksi toimiva äänestysjärjestelmä olisi, niin eiköhän osa ongelmista sillä korjaantuisi. Niin voisi vaikka nopeudesta, kekseliäisyydestä, tekniikasta, tyylistä, jne äänestää erikseen tai jollain muulla yksinkertaisella mittarilla.

Sitä pohtinut että pitäisikö robojen lähdekoodit laittaa julkiseksi, niillä jotka osallistuu, niin muut voisi kattoa mallia. Kun ei mistään totisesta kilpailusta ole kyse.

Seinään törmäämisestä pitäisi palkita: melko varmasti hauskempi robotti jos törmäilee koko ajan. :grinning:

Samaa mieltä Synomin kanssa, että paremmin pohditulla äännestystavalla voisi tästä saada toimivamman kisan. Voisi palkita yhden nopean robotin, yhden hauskan, tai hienoimman ja omituisimman. Lisäksi voi aina keksiä kisan aikana uusia perusteita, jos halutaan antaa vaikka erityismainintoja.

Oma ehdotukseni olisi valita tuomaristoraati, joka tuntisi kisan idean ja tarkkailisi arvioinnissa myös yleisön reaktioita. Olisi myös sopivan kevyt toteutustapa, jotta voisi käyttää vaikka kesän ulkokisassa Helsingissä.

Näkisin, että resurssien niin salliessa tuomaristoraati voisi antaa teknisten ratkaisujen, omaperäisyyden ja innovoinnin mukaan ääniä, kun taas yleisö voisi antaa ns. peukkuääniä, jolloin saataisiin sekä hupi että oikea ansioituneisuus mukaan kilpailuun. :slight_smile:

Tapahtuman sivut on julkistettu:

https://jyvaskyla.hacklab.fi/hsf18/