HUB75 ledimatriisivälkytin

Tulipa tässä muutama viikko sitten törmättyä erittäin halpoihin 32x64 pikselin rgb-ledimatriisimoduuleihin kiinasta (esim http://www.aliexpress.com/item/P4-indoor-indoor-led-video-wall-led-wall-panel-P4-SMD-3in1-256x128mm-pixel-64-32/32576560328.html ). Pienen kaivelun jälkeen löytyi matriisin komentamiseen c++ kirjasto raspberry pi:lle + adapterilauta tasomuuntimineen. https://github.com/hzeller/rpi-rgb-led-matrix

Tarkoitus olisi siis rakentaa yksi leveä ledimatriisi lähinnä Assemblyille koristekäyttöön ja samalla harjoitella piirilevyjen tilaamista sekä smd-juottamista. Itse matriisille pitää myös vielä koneistaa Lotalla taustalevy johon saan kiinni kaksi matriisipalaa, järeän 5V buck-virtalähteen sekä rpi:n.

Nyt on itse matriisi tullut ja testattu arduinolla toimivaksi. Seuraavaksi odotellaan oshparkista pcb:tä sekä tilattua toista 32x64 palaa.

Nyt on matriisin level-shifter-adapteri kolvattu kasaan rasperry pi 2:lle ja homma toimi laakista:

P6290427.JPG by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

P6290428.JPG by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Toinenkin matriisimoduuli saapui:
P7010447.JPG by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Sitten onkin tarkoitus työstää läbin nurkissa lojuvasta 20x20mm neliö-alumiiniprofiilista palkit joihin molemmat palat saa ruuvattua kiinni ja palkkeihin myöhemmin sitten vielä alumiinikotelon raspille ja syöttö-hakkurille.

Setä kiinalainen on sentään asentanut matriisimoduuleihin jo ihan kivat muovikehykset ja niihin M3 kierteellä olevia kierre-inserttejä, joten pienen mittaamisen jälkeen pääseekin lotalla jyrsimään sopivat kolot alumiiniprofiileihin. Ruuveille on tarkoitus jyrsiä pienet urat joilla saadaan sitten varmasti matriisit saumattomasti toistensa viereen kiinni.

Matriiseille on nyt työstettynä kaksi vaakapalkkia. Fuusion 360 malli on täällä: http://a360.co/298yycq

Tuli tehtyä yksi pieni kosmeettiseen virheeseen johtanut virhe koneistaessa, mutta eipä tuota matriisin takapuolta olekkaan tarkoitus katsoa…

P7020455.JPG by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Vatulle on nyt koneistettuna kiinkekiskot:
P7050459.JPG by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Matriisi on nyt kriittisiltä osiltaan kasattu:
P7190496.JPG by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Projekti on nyt siirtynyt siis koodausvaiheeseen. Matriisia ohjaamassa on rpi-rgb-led-matrix -kirjasto jolle bittikarttoja välitetään zeromq:n yli tehokkaammalta koneelta.

Rpi3 itsessään jaksaa benchmarkkauksen ja koodin optimoinnin jälkeen puskea vain noin 40fps uutta kuvaa matriisille rubyllä, joten sulavan skrollauksen takia piti eriyttää matriisin ohjaus ja sisällöntuotto eri laitteille.

Koodin tekeytymistä voi seurata täällä: https://github.com/depili/rpi-rgb-led-matrix