Infonäytön pohdintaa

Helsingissä on suunnitteilla “paperiton labi”. Sen sijaan, että olisi perinteisiä korkkitauluja ja niihin nastalla laitettuja paperilappuja, on seinille tarkoitus ripustaa näyttöjä ja hoitaa koko homma sähköisesti. Labilla on jo yksi näyttö pyörittämässä irkkiä.
Oma kiinnostukseni lähti siitä, että aloin suunnitella bussiaikataulusoftaa metronäyttöä varten. Tarkoitukseni on kirjoittaa Python-softa, joka hakee HSL:n Omat Lähdöt APIa käyttäen 5 seuraavaa lähtöä ja kirjoittaa ne sarjaportin läpi metronäyttöä ohjaavalle Arduinolle. Samaa ohjelmaa voisi sitten käyttää myös infonäytön kanssa.
Jos yrittää rakentaa mahdollisimman geneeristä infonäyttösoftaa, jolla voi esittää erilaista dataa, lopputulos on käytännössä compositor, joita löytyy valmiinakin. Olen ajatellut tutstua tarkemmin Waylandiin, koska se tuntuu olevan parhaiten hengissä.
Waylandin (tai muun vastaavan softan) kääntämistä linuxlaudalle on mukavampi kokeilla, jos käytettävissä on kunnon kehitysympäristö ristiinkäännöstyökaluineen. Ihanteellista olisi, jos voisi githubista hakea ympäristön, jolla voi buildata koodinsa labilla käytössä oleville eri laudoille, kuten beagleboard tai raspberry pi. Eli siinä on jo kolme projektia, joilla edistää labin infonäyttöä:

  1. Sopivan Linux-alustan löytäminen
  2. Compositorin portaaminen tälle alustalle
  3. Erilaisten clienttien kirjoittaminen compositorille (irc, ilmoitukset, mainokset, bussiaikataulut)

Aloittaisin infonäyttöprojektin laittamalla ensin näytön seinään :smiley:
sen jälkeen raspberryllä ja screenlyllä, https://www.screenlyapp.com/ose.html

oon pyöritelly vastaavalla virityksellä hyvällä menestyksellä yli vuoden hiscore taulua ja siinä samalla bussiaikatauluinfoa sun muuta. Perus aikataulutusjuttu, ei mikään paras mutta perusjutut hoituu. Kuvat, videot ja nettisaitit hoituu tällä setillä, tekstinsyöttöön tarvii sitten keksiä joku parempi työkalu, esim pointataanko aina nettisivuun jonne jollain työkalulla voi päivittää helposti sisällön?

jatkoa varten voi sitten miettiä tehokkaampaa rautaa, parempaa softaa… jos oikeasti tarve.

joka tapauksessa tällä päästäisiin heti käytäntöön näytön kanssa jonka jälkeen toivottavasti helpompi selvittää mitä tarvitaan ja mitä kehittää eteenpäin jne