Kalenteria koulutuksista?

Hei

Onkohan Hacklabilla olemassa jonkinlaista kalenteria, mistä voisi tarkistaa tulevia koulutuksia esimerkiksi seuraavan 6kk ajalta?

Omassa elämässä on turhankin monta rautaa tulessa työn, opiskelun, liikunta-, tapahtumatuotanto- , luontoilu- ja taideharrastusten, sekä erilaisten ihmissuhteiden muodossa, ja lisäksi iso nippu näihin liittyviä viestintäkanavia seurattavana (FB, spostit, whatsapp, telegram, slack jne.). Tekemistä ja seurattavia kanavia on jo nyt liikaa, ja siksi tulee valitettavan harvoin loggattua tänne ja plärättyä keskusteluketjua läpi. Kaipaisin koulutusta, että saisin taideprojekteja edistettyä ja luvat käyttää tiettyjä laitteita hacklabilla, mutta olen onnistunut missaamaan jo useita koulutuksia loggamalla liian harvoin tänne.

Nyt kysyisinkin onko olemassa jotain kalenteria mistä seurata tulevia koulutuksia, tai olisiko sellaista mahdollisuus perustaa? Voisi olla kouluttajillekin helpompaa päättää pari kertaa vuodessa joidenkin säännöllisin väliajoin kysyttyjen koulutusten päivämääriä, ja julkaista ne jollain sähköisellä ilmoitustaululla? Ainakin omaa ajankäyttö ja kalenterisuunnittelua tälläinen käytäntö helpottaisi huomattavasti.

Helsingin hacklabin kalenteriin noita pyritään merkitsemään sitä mukaa kun tiedetään että järjestetään. Osa on sellaisia parin tunnin koulutuksia joita ei hirveästi etukäteen edes suunnitella (esim. laser leikuri), osa taas sellaisia että ne saadaan hyvinkin nopeasti pystyyn ja osa sitten saattaakin jatkua pidempään.

Esim arduino perusteet kurssi jonka vedin netin välityksellä keväällä oli tällainen parissa viikossa pystyyn ja nyt netistä katsottavissa oman aikataulun mukaan.

Itselläni on hieman samaa ongelmaa että on vaikeaa suunnitella tällä hetkellä kovin pitkälle etukäteen. Opiskelut ja työn/harjoittelupaikan hakeminen vievät oman osansa ja uskalla sitoutua vetämään kursia vaikkapa 6kk kuluttua kun ei tiedä onko töissä vai ei.

Melkoisella osalla muitakin aktiiveja on normi ajankäyttö varsin täynnä omiakin projekteja, joten ymmärrän hyvin ettei aikaa ja jaksamista kenties riittä miettimään puolenvuoden päähän kurssin järjestämisstä. Tai aina edes muutaman kuukaudenkaan päähän.

Mutta tosiaan, labin hallitus tuonne kalenteriin niitä kursseja merkitsee kyllä kun heille kertoo että sellainen järjestyy jonkun toimesta.

Kannattaa myös selventää minkä labin kalenteri on hakusessa? Tässä linkki tampereen labin kalenteriin: https://tampere.hacklab.fi/pages/info-in-english/calendar-of-events/

Kiitoksia vastauksista. Helsingin Hacklabista toisaan kyse, ja kalenterikin löytyi Helsinki Hacklabin kotisivuilta. Etsin sitä turhaan täältä discoursen puolelta ja hätäisenä kirjottelin viestiä, kun en heti löytänyt.

Allekirjoittanut varaa ajan optikolle ja annostelee itselleen ison kupin malttia ja keskittymiskykyä ensi kerralla kun tulee tarve selvittää asioita :grin:

Kalenteri on tosiaan olemassa, mutta sinne ei välttämättä huomata tai ehditä ihan kaikkea mahdollista kirjaamaan. Kalenteri on vielä hieman kokeiluvaiheessa, mutta tuskin sitä ollaan vaihtamassa toiseenkaan lähitulevaisuudessa.