Kurssitusta syksylle

Nyt kun asiat alkaa Koronan jäljiltä vähän normalisoitumaan ja labin remontitkin alkaa olemaan loppusuoralla. Olen alkanut miettiä jos syksyllä aktivoituisin itsekin ja vetäisin yhden tai kaksi kurssia ihmisille.

Tarjolle voisi tulla Arduinon perusteita, jota vedin parisen vuotta sitten verkossa, youtubessa taitavat olla vieläkin. Tai elektroniikan perusteita. Toki ideoita olisi muitakin, mutta pitää kypsytellä ja karsia, jotta voi kurssitus kehityksen keskittää sitten niihin mitä aikoo pitää. Aiheitakin saa ehdotella myös, jos sattuisin asiasta jotain tietämään sen verran että voisin opettaa muita.

Slakistakin minut löytää jos mieluummin haluaa siellä laitella viestiä, nimimerkille lapm.

Tämä näin alustavasti, jos jotakuta kiinnostaa. Yhden kurssin vedän melko varmasti ja toisen jos kiinnostusta riittää.

Jurva-Markus Vehasmaa

Elektroniikan alkeiskurssia on kuulemma kyselty, joten sillä varmasti olisi taas kysyntää. Viimeksi vedin sellaisen keväällä 2019, yhdessä Kremmenin ja muutaman muun labilaisen kanssa.

Kaikki Hacklabilla pidetyt elektroniikan alkeiskurssit ovat perustuneet yli 10 v sitten syntyneeseen Epäteoreettisen Elektroniikan perusteet (EEP) pohjaan, jota on aina tarpeen mukaan säädetty. Olisi oikein tervetullutta, jos joku pitäisi kurssin joltain muulta pohjalta.

Tässä vertailuksi kevään 2019 materiaalit: GitHub - JKN0/EEP-materiaalit-kevat-2019: EEP-kurssin materiaalit, kevät 2019

Kurssissa oli 8 istuntoa, kerran viikossa 3 tuntia. Jokaisessa istunnossa sekä teoriaa että leipälaudan kanssa rakentelua.

  1. Perusasiat: jännite, virta, Ohmin laki ym.
  2. Kondensaattorit
  3. Kelat ja diodit/ledit
  4. Transistorit ja FETit
  5. Transistorien labrailu jatkuu
  6. Operaatiovahvistimet
    7 & 8. Yksinkertaisen laitteen rakentaminen piirilevylle

Nuo nyt ovat sen mukaiset, miten minun näkemykseni mukaan elektronikan alkeet kannattaa opettaa, mutta muita yhtä hyviä tapoja on varmaan miljoona. Älä katso noita vanhoja liikaa, vaan keksi oma lähestymistapa.

No niin juhannus meni, helteet jäi… :grinning:

Oman materiaalin tekeminen ei ole huono idea, tulee omannäköistä jälkeä ja ainakin sitten tuntee materiaalin hyvin.

Ja alkaa tässä näyttää että tuo elektroniikan perusteet on se mihin alan keskittymään tällä erää.

Täytyy aloitella materiaalin tekemistä ja katsoa mitä saa aikaan.

Ootkos ajatellut jo kurssin pitoiltaa? Kiinnostusta ainakin löytyy kunhan ei ole keskiviikko.

Ei vielä ole pitoiltaa mietitty, se ehtii selvitä sitten kun perusmateriaali on kunnolla kasassa ja alkaa oikeasti olemaan tilanne se että on aika miettiä minä iltana sitä tulee vedettyä. Laitetaan korvan taakse että mielellään ei keskiviikkona.