Kutsu makereille Creative Museum -työpajaan 2.6.2017

Tämmönen tuli Helsingin läbin hallitukselle.


Hei maker!

Haluatko luoda kontakteja museoihin? Tuoda esiin omaan työtäsi ja osaamistasi? Keskustella ja kehitellä yhdessä museoihmisten kanssa uusia ideoita?

Tule perjantaina 2.6.2017 Creative Museum -työpajaan Metropolia AMK:n Arabian toimipisteeseen. Päivän aikana kuullaan taustoittavia puheenvuoroja museoiden ja luovien alojen toimijoiden yhteistyöstä ja tutustutaan Voimalamuseoon tehtyyn mediataideprojektiin.

Kaipaamme näkemyksiäsi erityisesti iltapäivän työpajaosuudessa, joka pidetään aiheesta Yhteisö luovan museon voimavarana. Tule jakamaan omia ideoitasi siitä mitä annettavaa sinulla voisi olla museoille ja kuuntelemaan mitä museoilla voisi olla tarjota sinulle. Voit osallistua koko päivään tai vain iltapäivän työpajaosuuteen.

Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautuminen: https://www.lyyti.fi/ilmoittaudu/Creative_Museum_tyopaja_3429

Ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”Jäsenyhteisö” valitse listan viimeinen vaihtoehto ”Kutsuttu puhuja, luennoitsija, kutsuvieras”. Kirjoitathan ilmoittautumislomakkeen lisätietoihin, jos osallistut vain iltapäivään. Makereille tilaisuuteen osallistuminen on maksutonta. Valitse kuitenkin laskutustapa-kohdasta vaihtoehto ”sähköposti”. Sinua ei laskuteta osallistumisesta.

Viestiä saa välittää eteenpäin!

Terveisin,

Pauliina Kinanen
Projektikoordinaattori, koulutussuunnittelija | Project Coordinator, Education officer
Phone: +358 040 354 2205
Email: pauliina.kinanen@museoliitto.fi

Suomen museoliitto | The Finnish Museums Association
Annankatu 16 B 50, 00120 Helsinki, Finland
www: museoliitto.fi | Twitter: @museoliitto | FB: suomen.museoliitto

Vuoden museo -palkintojen voittajat julkistetaan Museopalkintogaalassa 9.5.2017. Tutustu finalisteihin täällä.

Tämä vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta. Osallistujaorganisaatioista on valittavana noin 500 suomalaista kuntaa ja museota. Tätä voisi hyvin harkita jopa etäämmältä.

Hieno tilaisuus kyllä, osuu vain töiden kannalta ikävästi enkä taida päästä paikalle :frowning: Toivotaan että mahdollisimman moni pääsee.

Kovasti kaipailevat lisää makereita

Kaipaamme edelleen joukkoomme mukaan makereita, värkkääjiä, keksijöitä ja häksääjiä. Voit ilmoittautua alla olevan linkin kautta, tai laittamalla sähköpostia minulle: pauliina.kinanen@museoliitto.fi. Tervetuloa mukaan!

Kuinkakohan suuri kaipuu on makereille? Kyllähän mä jos ei kovin paljoa tulisi kustannuksia muttakun on niin kaukana ja kaikkea…

Olen menossa, muita makereita en osallistujalistalta tunnistanut tai bongannut. Museoväkeä ja oppilaitosväkeä näytti olevan.

No raporttia kehiin !

Mä en päässyt paikalle kun on pitäny mentoroida uutta kesähessua joka alotti eilen.

Creative Museum -työpaja

Osallistuin koko tapahtumaan. Aamupäivän puheenvuorot olivat mielenkiintoisia ja avasivat vähän museoväen ajatusmaailmaa ja käsityksiä. Tapahtuma sinällään on osa loppumassa olevaa Creative Museum EU-hanketta, mutta toiminta ei kuitenkaan ole loppumassa.

Mielenkiintoisimmat esitykset olivat Rijnieksin projection mapping esitys ja Museomix-keskustelu. Videolta selviää projecition mapping, eli lähinnä idea oli projisoida kuva tai kuvia tässä tapauksessa museon kokoelmista seinälle huomioiden seinän ominaisuudet. Githubista löytyy todennäköisesti tuohonkin liittyen.Museomix puolestaan oli museoiden hackathon. Johonkin museoon Ranskassa oli kerätty kolmeksi päiväsksi kuuden hengen tiimejä noin 8. Ajatuksena museon kokoelman hyödyntäminen jotenkin. Paikalle oli muodostettu pop-up-hacklab/makerspace niin, että käytettävissä oli mm. laserleikkuri ja muita työkaluja ja tarvikkeita. Jotain esimerkkejä: http://www.museomix.org/en/les-prototypes/

Tällaisesta museomix-toiminnasta ja sen järjestämisestä ja toisaalta myös pienimuotoisemmista makerday-henkisistä tapahtumista museoväki tuntui olevan erittäin kiinnostunut ja innoissaan. Museomixin kaupallisuutta hieman epäilivät ja toisaalta kaiken tapahtuman rahoitusta pohtivat kun rahaa ei kuitenkaan mihinkään ole.

Osallistujia oli yhteensä hieman reilu 20 henkilä ja kolmannes oli pääkaupunkiseudun ulkopuolelta. Maker-henkisiä paikalla olivat minä ja Rijnieks ja neljä Aallon taideopiskelijaa.

Vierailulla voimalamuseossa tutustuimme opiskelijoiden ääni- ja valoteoksiin. Interaktiivista taidetta, eli juuri sellaista mitä museoissa tai taidepuolella harvemmin on, mutta mitä nykyään nuorempi väki kaipaa. Tuosta en löytänyt lisätietoa. http://tekniikanmuseo.fi/nayttelyt/

  • Vivellä ja leap motionilla toteutettu sytytä nuotio puukeppien avulla
  • kinecktillä oli toteutettu pari erilaista ääni- ja valointeraktiota
  • mikrofoneilla ja kuulokkeilla ja signaalinkäsittelyllä tehty jännä installaatio. Inputtia prosessoitiin melko reilusti jolloin askeleista tai raahausäänistä tuli huomattavan musikaalisia.

Kutsun kylään Hacklabeille, Tekniikan museon kanssa voisi jotain yhteistyötä tai vaikka kahvittelua koittaa vähintään järjestää. Outin kanssa asiaa vähän jo pohjustin, joku paikallisempi voinee kutsua kylään Helsingin Hacklabille. Haasteena on virka-ajan rajoitteet, eivät meinanneet kovin paljoa vapaa-aikaa käyttää.

Elämys- ja oppimisympäristöt

Palvelukoordinaattori Outi Putkonen
p. 040 586 6885
tapahtumat, iltatilaisuudet

Museomix_handout_en.pdf (708.4 KB)
Creative Museum työpaja ohjelma jakoon.pdf (2.1 MB)