Laserleikkaukseen sopivat materiaalit

Terve,

Onnistuuko ohuen n. 1 millin ja sitä ohuemman kumitiivisteen leikkaus labin laserilla? Entä joku n. 3 mm paksu lasikuitu?

Hei,
Tämä on Suomen kaikkien läbien yhteinen foorumi. Mainitsetko vielä, minkä kaupungin laitetta ajattelit, vai oletko valmis matkustamaan tarvittaessa sinne, missä työ onnistuisi? Helsingin kaiverrinta ei ole testattu vielä kovin monella eri materiaalilla. Suosittelen kyselemään tarkemmin irkissä oman kaupungin läbin kanavalla.

Laitoin kyselyn tänne yleiselle foorumille sen vuoksi, koska Turussa ei sellaista ole. Eli pitää pitää matkustaa sopivaan paikkaan. Tampere, Helsinki… nyt ainakin sopii. Muut taitavat olla jo aika paljon kauempana, joissa olisi laser…?

Lasikuitua ei voi laserleikata (eikä hilikuitua), kumin kanssa sen pitää olla erikseen laseroitavaksi tarkoitettu, samoin puuvanerin kanssa sen pitää olla erikseen laserleikattavaksi tarkoitettua.

Akryyliä voi leikata huoletta (johonkin paksuuteen asti, riippuu laitteesta), mitään missä on klooria missään muodossa ei voi (esim PVC, vinyyli ylipäänsä), polykarbonaattia ei voi. Monet muovit ja materiaalit joita voi leikata kuitenkin leikkautuu huonosti (tulee rivo pinta jälki ja epätarkka tulos).

Tampereella on oleellisesti parempi lazeri kuin Helsingissä että kannatta suunnata sinne.

Ok. Kiitos tiedoista!