Lentosimulaattori

Hei,

Kiinnostaako Labia analogielektroniikkaan perustuva lentosimulaattori? Härveli on vanha ATC-610 tms josta joskus mietin että sen voisi virittää flightgear-simuun kiinni (flightgear.org) mutta aika ei riitä ja nyt täytyy muuton vuoksi hankkiutua eroon liiasta määrästä releitä.

Tuossa kaikki on mekaanista: sähkömoottoreita ja analogimittareita, ja navigointidata on toteutettu vaihdettavilla piirikorteilla ja. Härveli toimii ja on aika mestariteos ajalta ennen digitalisaatiota.

Laitos on peräisin alunperin Patrian (ex Pilot Factoryn) koulutusorganisaatiolta josta se on päätynyt Polyteknikkojen Ilmailukerholle, ja heidän muuttonsa alta minulle.

Tuomas

Onkos tästä jätetty taktisesti mainitsematta olennainen yksityiskohta eli fyysinen koko?

Arvaanko väärin että tarvitsee noin lentokoneen verran tilaa?

Ei sinänsä taktisesti. Laite on tämmöinen:

Google Photos

Siihen on myös olemassa levyistä koottava koppi jolloin siitä saa “ohjaamon” mutta maisemaa näyttävää “visuaalia” tuossa ei ole, sen virittelyä joskus nimenomaan pohdin. Nuo sivun pellit saanee irti, peittävät vain tyhjän tilan mittaripaneelissa jos tuon kokoaa “ohjaamoksi”.

Tässä on jonkun muun video about samanlaisesta laitteesta mistä selviää härvelin olemus hieman paremmin: https://www.youtube.com/watch?v=AufGXeCI3Io

1 Like