Logiikka-analyysereiden pikakurssi keskiviikkona 7.11. kello 18:00 alkaen

Logiikka-analyyserit ovat elektroniikan mittalaitteita, jotka on suunniteltu digitaalisten signaaleiden tutkimiseen. Kurssilla käydään lyhyesti läpi laitteiden peruskäyttö ja perusohjelmistot sekä millaisia laitteita on saatavilla.

1 Like

Linkkejä: dslogic plus: https://www.dreamsourcelab.com/product/dslogic-plus/
Sigrok: https://sigrok.org/

Alibayn linkit jotka toimivat sen aikaa kun toimivat:
perus halpa 8 kanavainen (sigrok:ssa fx2lafw ajuri): https://www.aliexpress.com/item/USB-Logic-SCM-24MHz-8-Channel-24M-seconds-Logic-Analyzer-Debugger-for-ARM-FPGA-Logic-Analyzer/32870694523.html

16 kanavainen (saleae logic16 ajuri, tarvitsee firmiksen ja fpga:n bitstreamin, kysy tarkemmin):https://www.aliexpress.com/item/New-USB-Logic-100MHz-16Ch-Logic-Analyzer-for-ARM-FPGA/32613420798.html

Koukkuja: https://www.aliexpress.com/item/Cleqee-P5003-10PCS-Set-Micrograbbers-SMD-IC-Pins-Testing-Probe-Dupont-Connectors-Logic-Analyzer-Test-Hook/32855170968.html

1 Like

Tässä vielä omia kokemuksiani Sigrokin asennuksesta Windowsiin. Selvästikin Windows-versio on lapsipuolen asemassa tämän ohjelmiston asteikolla, koska asennus toimii ja on ohjeistettu miten sattuu. Itse softa toimii ilmeisesti ok, kunhan sen saa asennettua.

Nortonin Internet Security piti vielä pari päivää sitten installeria vaarallisena ja poisti sen oikopäätä latauksen jälkeen. Tänään se oli muuttanut mielensä ja piti sitä turvallisena softana. Installer ei ole muuttunut tässä välissä.

Vaikka latasin 64-bittisen version ohjelmasta, installer haluaisi asentaa sen Program Files (x86) -hakemistoon. Tämän voi kyllä muuttaa halutessaan, eikä se muutenkaan vaikuta mitään.

Olen testannut vain Saleae Logic 16 -kloonilla, ei ole kokemusta muusta. Sigrok ei asenna drivereita automaattisesti, ne pitää asentaa erillisellä Zadig-ohjelmalla, jonka installer kyllä asentaa. Sigrokin Wiki-sivut käskee asentamaan WinUSB-driverin. Tämä ei pidä paikkaansa, pitää asentaa libusb-win32.

Lisäksi tarvitaan firmwaret, joita ei löydy Sigrokin sivuilta, koska tekijänoikeudet. Sain ne Depililtä, joka voi kertoa, mistä ne löytyisi. Sigrokin Wiki käskee asentamaan ne Pulseview:n kanssa samaan hakemistoon. Muuten hyvä ohje, mutta ei pidä paikkaansa. Googlailun jälkeen löytyi ohje, jossa käskettiin asentamaan ne polkuun C:\Users\xxxx\Local\AppData\sigrok-firmware. Tämä näyttää toimivan.

2 Likes

Näköjään sigrok-porukka on korjannut firmwaren sijaintia koskevan ohjeen. Minulla on vielä läppärin selaimessa viime keskiviikkona ladattu sivu, joka neuvoo väärin, mutta tällä hetkellä sama sivu neuvoo jo oikein. Nähtävästi noita firmwaren sijaintivaihtoehtoja on useitakin. Kyseessä siis tämä: https://sigrok.org/wiki/Windows#Firmware

1 Like