Luotettava ja helppokäyttöinen 3D-tulostin edullisesti tai järjettömän halvalla?

Lupasin kysellä kokeneemmilta mikä olisi otsikon laatuinen 3D-tulostin ja mistä sellaisen saisi äärettömän edullisesti opetuskäyttöön Tekniikan museolle? Siellä käy tulevaisuuden toivoja vilinäksi asti. Luokkaretkeläisillä on museossa myös työpajamuotoista ohjelmaa, jossa esim. museon esinehistorian avulla ideoidaan tulevia juttuja. Tarvetta olisi tuoda ideat ihan konkreettisesti osaksi käyntiä (siksi 3D-printteri).
Omasta mielestäni sopivan muoviruiskun löytyminen olisi ehkä parasta nuorisotyötä. Koska paikalle roudataan aina koko luokka jostain päin Suomea, niin työpajan avulla tasoitetaan niin alueellisia kuin kotitaustasta johtuvia eroja (viittaus alkuviikon mediakeskusteluun). Oman idean työstäminen koneella > tulostaminen > esineen käpistely varmasti sytyttää kipinän näihin juttuihin (ja toivottavasti lappaa porukkaa myös tekniikan suuntaan…)
Mikään yllätys ei ole, että rahasta on tiukkaa - siksi tuo finassitoive.

Luotettava ja halpa ei koskaan mahdu samaan pakettiin (kts myös “köyhällä ei ole varaa ostaa halpaa”) koska halvalla tehdyssä on kaiken laatu korkeintaan sinnepäin. Semmoinen voi olla erinomainen harrastelutulostin jota säätäessä ja korjatessa oppii paljon mutta tällaiseen “tuotantonkäyttöön” huono vaihtoehto.

Tällä hetkellä paras hinta/laatu -suhde lienee aidolla Prusa Mk2 kitillä, sitä saa myös valmiiksi koottuna, mutta kitti on siitä hyvä että sitä rakentaessa oppii pakostakin laitteen huoltoon liittyviä asioita (ja mikään näistä ei ole huoltovapaa, Isojen Pelureiden vehkeissä on vaan sitten se huoltosopimus jolla asia on omalta osalta hoidettu rahatukkua vastaan).

Ja koska tulostaminen ei ole välittömän nopeaa niin näitä varmaan tarvittaisiin jonkinsortin rivi (hyvänä puolena tässä se että sen ainoan tulostimen tekninen vika ei kaada koko päivää).

Edit: Tampereella on muuten moinen http://tampere.hacklab.fi/uusi-3d-tulostin-ja-teemailta-93/

Kiitos printterivinkistä. Laitan senkin eteenpäin. Alunperin ajatuksissa oli selvittää onko olemassa luotettavaa markkinapaikkaa “vähän käytetyille, mutta kunnossa oleville” 3D-printtereille. Huutonet tuskin toimii tässä… Tai jos jostain komerosta löytyisi uutuudenviehätyksensä kadottanut kapistus :slight_smile:
Kehitys kehittyy huimaa vauhtia ja joskus ihan ok toimiva ja tarpeet täyttävä, mutta ei enää niin trendikäs, saa väistyä uuden uuden lelun myötä (vrt. auton tai veneen vaihto - näillehän on harvoin oikeasti järkisyitä :smiley: :smiley: sori tästä, mutta oli pakko :smiley: ).
Tällaista oli mielessä ensihätään.

Eiks tekniikan museo oo loistava paikka järjestää 3D-printterin valmistuskurssia?