Metronäytön paluu - Kehtaisinko pyytää ihan apuja?

Kun viime vuoden keväällä seurasin Metronäytön kehittymistä Hacklabin tiloissa, tajusin etten saa koskaan sellaista itse aikaiseksi, ellen heittäydy työttömäksi ja opettele edes mitä eroa on Watilla ja Virralla. En edelleenkään ole kovin kehittynyt sähköalalla, mutta nyt olisi se toimitila ja kohtalon oikusta, myös yksi näyttö ilmaantui tänne tänään.

Oma osaaminen on yksi ongelma, mutta toinen on myös ajanpuute. Halu olisi kuitenkin kova saada tuo näyttö toimimaan. Haluaisiko joku auttaa tuon projektin kanssa, jos se tehtäisiin ihan kohtuullista maksua vastaan? Auttaminen on varmasti väärä sana, koska todennäköisesti vain seuraisin vierestä ja sanoisin “Aha. Joo. Kiva.” aina välillä. Tietty voisin hankkia tarvittavia osia ja tehdä apinaduunit, kuten purku- ja kasaustyötä. Sekä tietty ruokaa, kahvia ja … tää kuulostaa siltä, että lukitsen tekijän tänne toimitilalle viikoksi?.. No ymmärrätte pointin.

Tavoite olisi simppeli. Ajattelin laittaa Rasperin tms., hakemaan WWW-sivulta tekstiä, jonka tuo näyttö sitten näyttäisi. Eli ilmeisesti samanlainen, kuin Hacklabin simppeli tekstinäyttäjä?

Joten… Olisiko ketään innokas antamaan tarjoamaan auttavaa kättä?

Sooda taisi joskus todeta että Arduino-shieldi näytön ohjaamiseen oli melkein valmis mutta ei olla ehditty pakottaa häntä viimeistelemään sitä.

Sitten se raspi->arduino välin tekeminen on aika helppo juttu.

Tarkoitushan oli pitää ihan kunnon workshop aiheesta, ja siis on varmasti edelleenkin sillä varsin monella labilaisella noita näyttöjä on ja haluaisivat siihen järkevämmän ohjauksen, osa on varmaan sellaisen jo itse toteuttanut tai ovat sivuuttaneet asian jollain muilla projekteilla… Omassani pyörittelen edelleen tekstejä sillä python scriptalla koneen kautta mutta arduino shieldi olisi huomattavasti mukavampi ratkaisu. Tällä hetkellä näyttö on tosin puusepällä joten ei ole hetkeen tullut murehdittua asiaa…

Kyselin soodalta joskus kesällä viimeksi aiheesta ja sooda totesi että koodit löytyy gitistä :smiley: Eli kiinnostusta workshoppiin ei ollut tippaakaan, Tämän jälkeen homma ollut vähän sitä että se kuuluisa “joku” voisi suunnitella sen piirilevyn.

homma varmaan etenee siinä vaiheessa kun joku ottaa koppia siitä piirilevyn suunnittelusta… oli se sitten shieldi tai ei. Osa varmaan odottelee vaan että koska se workshop järjestetään, sillä on niin paljon muitakin projekteja ettei tätä kerkeä edistää.

1 Like

Mulla olisi nyt tällainen projekti työn alla ja tarvitsisi tosiaan jotain apuja alkuun pääsemiseksi. Olisiko joku muukin innostunut lahjomaan guruja näyttämään reverse engineerauksen alkeita? Ajatuksena siis itselle riittäisi että Raspberryllä saisi tekstiä tuupattua näytölle.

Mikäs täällä meininki? Joko saatais jotenkin crowdfundattua näytönohjain workshop? Anacronin kanssa samoilla asioilla huutelen.