Millaista laatua voi 3D-printata Helsingin hacklabilla?

Olisi tarpeen tuottaa esimerkiksi Printables tai vastaavat sekä mahdollisesti jonkinlaiset PC-kotelon jalat.

Muovilta vaadittaisiin:

-on sileää, ettei esim. kotelojalat naarmuta lattiaa tai 5.25"-suojat ole kauhean rumia.
-ei päästä väriä, ettei lattiaan tule raitoja tms. kotelojaloista.
-entä miten mahtaa olla UV-kestävyys, kun nämä osat on minulta hajonneet tulkintani mukaan juurikin UV-valon aiheuttaman haurastumisen seurauksena?

Eikös tuollaista https://media.printables.com/media/comment_images/ec/8ad29b-1f63-4308-92d3-eb731991f147/thumbs/inside/1600x1200/jpg/pxl_20231022_201718922.webp voi esim. hioa hiekkapaperillakin?

Muutkin vinkit kelpaa.

Perusmateriaali mitä labiltä Prusaan löytyy (vaihtelevia määriä) hyllystä on NGEN, https://colorfabb.com/filaments/materials/co-polyester-filaments/ngen. PLA on toinen perusmateriaali

Silein pintan tulee yleensä vasten printtterin petiä, sivureunat ovat aina kerrospaksuuden mukaan hiukan aaltoilevia, mutta toki esim 0.1mm paksuudella printattuna sekin käytännössä on yleensä merkityksetön epätasaisuus. Vaikea nähdä että 3D-tulostettu kappale naarmuttaisi lattiaa itsekseen, toki sit jos vaikkapa hiekkaa päätyy väliin ja vetää voimalla niin mikä vaan voi naarmuttaa.

Sisätiloihin tulevalla kappaleella en pitäisi uv-kestävyyttä minkäänlaisena ongelmana, vuosikymmeniä uskoisin sen puolesta kestävän. Ulkona joskus pidin PLA-testikappaletta ruuvattuna eteläseinään ja useamman vuoden sekin kesti ennen kuin oli haurastunut ja väri haalistunut.

Mihin se haalistunut väri menee?

Kyllä se sisätiloissaki vaikuttaa, mutta ei niin nopeasti.

Eipä mulla oo tarkemmin käsitystä miten toi auringon haalistaminen käytännössä toimii, oletus ois että se jotenkin sitä aineen / pigmentin rakennetta muuttaa. Mitään erillistä väriainettahan noissa printeissä ei oo, en olisi kauhean huolissani että se muita asioita ympärillä voisi värjätä