Minix androidmedisoittimet, roottaus ja HDMI CEC signaalit

Kategorioin tämän nyt “Tampere”-tägillä mutta muutkin saavat ilman muuta auttaa.

Minulla olisi duunissa tarve ottaa käyttöön inffonäyttö-ympäristö. Xibo on valittu alustavaksi alustaksi ja medialaitteiksi Minixin android mediasoitinlaitteet. Androidille on olemassa kaupallisesti palveleva ja maksullinen xibo softa joka on testattu toimivaksi.
Inffonäyttöjä olisi tarve ajastaa päälle aamulla ja kiinni illalla jotta eivät turhaan kuluta sähköä ja näytön käyttöikää. Telkkareissa on näitä toiminnallisuuksia jo valmiina mutta tätä ajastusta tulisi pystyä säätämään etänä koska inffonäyttöjä tulee olemaan pitkin poikin suomea. Telkkareiden oma päälle/pois ajastus on myös buginen joten HDMI kaapelin kautta androidi mediasoittimen lähettämät CEC-signaalit olisivat huomattavasti parempi vaihtoehto.
Minixeissä mukana tuleva valmistajan image on täyttä softia jotka lisäävät minixin ominaisuuksia turhaan. On tukea Applen airplay:lle, skypeä, youtubea jne. Nämä olisi tarve poistaa.
Mikäli androidin roottauksen myötä laitteeseen olisi mahdollista saada “vnc”-tyylin etäyhteys tai konsoliin pääsy niin se olisi plussaa.

Projektin tavoite:

  • Toimiva avoimeen lähdekoodiin perustuva inffonäyttöympäristö
  • Mediasoitin joka kytketään sähköihin videot alkavat pyörimään. Ylläpito minimiin

Projektin tehtävät:

  • Minixin imagesta kaikki turha pois
  • Android käyttikselle roottaus ja etäyhteydet ja etähallinta (konsoli + VNC tyylinen etäkäyttö)
  • Ajastettu etänä konfiguroitava tehtävä joka laittaa HDMI cec:llä näytön päälle aamulla ja pois päältä illalla

Xibo palvelin, verkkoyhteydet ja minix purkit ovat jo hommattu/valmiina. Tarvitsen siis apua enää minixin puukottamisessa. Homma tulee duunipaikalle joten konsultoinnista on mahdollista saada yhdistykselle palkkio ja näin ollen mahdollisuus rahoittaa vaikka illanistujaisia. Tarve on myös tietää vähän pintaa syvemmälti että mitä roottaus tekee jotta laitteet olisi mahdollisimman luotettavia käyttää.

“Minix X7 root” hakusanalla löytyy googlesta heti ensimmäisenä youtube tutorial ja tiedostot kuinka laite rootataan, mutta nuo androidin etähallinnat onkin vähän kinkkisempää puuhaa, omat yritykset on yleensä kaatuneet siihen että tarjolle ei ole löytynyt mitään sopivia softia, niiden asentelu ja käyttö on mennyt vähän pelleilyksi ja oikeastaan sitä kaipaa vaan oikeata linuxia alle, tuntuu että android on vaan tiellä kun on tarkoitus tehdä yhtä asiaa vaikka tablet käyttöliittymänä se on ihan ok

Screenlyn open source versiota on tullut itse ajettua Rpi:llä ja se on toiminut ihan hyvin jo yli vuoden, hallinta selaimen kautta ja ssh yhteydellä muut säädöt. Nykyään telkkareissa ja vastaavissa näytöissä on usein sarjaportit jonka kautta näytön voi sammuttaa ja kytkeä päälle sopivilla komennoilla