Muovin leikkausta laserilla tai jollain muulla

Tarve tuli hieman monimutkaisemmalle kakkukoristeelle. Eli pitäisi jostain muovista (tai alumiini/pahvi/joku muu) saada leikattua viivakuvan perusteella sabloona/stencil. Juuri sarjan 3D tulostimen runkoja laserleikkauttaneena arvelen, että kaupallisella toimijalla yksittäisen leikkaus voi olla aika tyyris.

Ehdotuksia millä tuon voisi tehdä? Varasuunnitelmana on puukottaa kuva käsin johonkin materiaaliin mutta yritän välttää sitä viimeiseen asti.

Aina kannattaa ensin kysyä tarjous vaikka täältä http://www.lasercutstudio.com/ . Valitettavasti Helsingin ja Tampereen labien optiset kaivertimet on telakoituna remonttien vuoksi. Seuraavana olisi listassa ehkä Fablab jonne voi tiistaisin mennä jonottelemaan.

Tarraleikkurihan labilla on ja kohta varmaan CNC-jyrsinkin olisi iskussa, ja näitä voi tulla ihmettelemään tiistaisin.

Olen leikannut kartonkia (220g) Silhuette Cameo:lla (vanhemmalla versiolla tosin) ja kaupallisesta muovin laserleikkauksesta olen ollut tyytyväinen http://www.formulor.de/:n palveluihin ja kohtapuoliin toivottavasti posti tuo minulle KNK Force:n niin voin palauttaa tuon Cameon oikealle omistajalleen.

Jos teet Silhuette Studio:lla leikkaustiedoston ja lähetät minulle niin voin kyllä leikellä sillä Cameolla A3 kartongista sinulle muutamat sablonit ja toimittaa tiistaiksi läbille.

Se läbin Roland vinyylileikkurihan on mitä loistavin väline sablonien tekemiseen about kaikkeen muuhun kuin elintarvikkeisiin, kakkuun on vähän pahempi liimata sitä vinyylitarraa päälle…

edit: Cameo palautettu omistajalleen, forcea odotellessa…

Aalto fablab on yleisölle auki tiistaina 12-16. Siellä saa pieniä eriä leikata ilmaiseksi. Jos materiaalin hinta ylittää 5€, niin tällöin maksat itse, mutta materiaalin hinta siellä on sama kuin kaupoissa. Jämäpaloja siellä saa kärventää niin paljon kuin haluaa. Router tyyppinen jyrsin sieltä löytyy myös.

Aalto fablabissa tuo tehtiin, erityiskiitokset avusta sinne henkilökunnalle vaimon puolesta. Hänen piirrustus ja leipomus siis :smile: . Materiaalina 1mm akryyli, joka pestiin käsin fairylla ennen käyttöä. Kovin pitkään tuo ei kakun kanssa ollut tekemisissä, joten tuskin suurta riskiä oli vaikkei muovi ollutkaan elintarvikelaatuista. Kakku on jugurttikakku, väri vadelmapuuteria.

1 Like

Kiinnostaisi @rambo tietää oletko ollut tyytyväinen Forceen? Värkki näyttää verkossa hyvältä ja tarpeeni täyttävältä mutta kuulisin mielelläni käyttökokemuksia jos moisia on kertynyt - semminkin kun huhujen mukaan KNK:n toimituskulut voivat olla melko lailla järkyttäviä.

Hävettävän vähän sillä olen ehtinyt mitään tekemään, se on kyllä erittäin asianmukaisesti rakennettu ja painaa sen mukaisesti. Vrt esim Silhuette Cameo joka on kevyt ja muovisen tuntuinen, ihan toimiva peli silti sen avulla on rakennettu yksi powerarmori

https://discourse.hacklab.fi/uploads/default/original/1X/621dd6202043579df9937899f1a4ea5dee680b77.JPG

Mutta tosiaan voi tulla postikuluja aika huolella kun jenkeistä tilaa ison ja painavan paketin, en nyt muista mitä oman KickStarter -forceni postikulut oli.

Kiitos @rambo vastauksesta! Kerro jos värkki muuttuu sinulle tarpeettomaksi. Sen varalta jos jotakuta kiinnostaa, niin huomasin, että KNK:ita voi nykyään tilata myös englannista (https://klicnkut.co.uk/) jolloin postikulut ja alvit tulevat jo hinnassa huomioiduksi; tämän päivän punnan kurssilla Forcen hinta olisi 816€ kotiovelle.