Pikakurssi: Näin valitsen transistorin 18.3. klo 18:00

Kilpurin kanssa eilen parannettiin maailmaa labilla kolvin ääressä ja poimin tajunnanvirrasta tämmöisen ajatuksen talteen.

Jos porukkaa kiinnostaa niin voin pitää yhden illan tai yhden viikonlopun pikakurssin aiheesta kuinka valitaan sopiva transistori yleisimpiin vastaan tuleviin käyttötarkoituksiin. Ainakin katettaisi transistorin käyttö kytkimenä sekä käyttö lineaarisena vahvistimena jotain sopivaa yksinkertaista esimerkkiä mukaillen, ja näissä vastaan tulevat valintaperusteet. Noita voidaan sitten perata käyttäen apuna yleisten komponenttikauppiaiden kuten Digikey ja Mouser tarjoamia parametrisia hakuja ja komponenttien datalehtiä. Ideana jälkimmäisessä oppia hahmottamaan datalehdellä esitetyistä käyristä ja kuvaajista niiden käyttötarkoitus ja kuinka soveltaa datoja omaan tarpeeseen.

Jos tähän tulee riittävästi positiivista palautetta niin alan edistämään asiaa. Vielä on auki mikä on “riittävä” palaute :smile:

3 Likes

Joo ehdottomasti kannattaa pitää, tarvittaisiin muutenkin lisää tälläisiä pikakursseja jotka eivät vaadi varsinaisesti pohjatyötä eivätkä vaadi aikaa liikaa, esimerkiksi viikonlopun kurssi vaatii jo niin paljon aikaa että se karsii jo ison osan kiinnostuneita osallistujia.

Transistorin valintaluento alkaa painaa päälle. Asiaa pystyisi kehittämään jonkun verrankin, mutta jos aloitetaan yhden illan istunnosta ja käsitellään keskeiset perusasiat.

Päivä on keskiviikko 18.3. klo 18:00

Kurssimateriaali PDF-muodossa löytyy täältä: https://www.dropbox.com/s/fgdg23hy3kof2cu/Transistorin%20valinta-final-print.pdf?dl=0