Pikakurssi: Puutyövälineiden teroittaminen ja scary-sharp -menetelmä 20.9.2017 kello 18:00 alkaen

Perusteet talttojen, höylien ja puukkojen teroittamisesta käyttäen lasilevyä, vesihiomapaperia ja vettä. Tulet todennäköisesti likaamaan vaatteitasi.

Käytiin teroittamisen perusjutut läpi, kiitoksia osallistuneille.

Ja jos löytyy halua edesauttaa läbin työkalujen terävyyttä niin timanttilevyjä olisi hyvä olla nykyistä kattavampi setti, meillä on 300, 600 ja 1200 karkeuksiset levyt melko pienet levyt.

Yhdistyksen omat varat ovat täysin kiinni laajennuksen aiheuttamissa kuluissa ainankin vuoden vaihteeseen asti, mutta Joku voisi hankkia esimerkiksi näitä kattavahkon setin: https://www.aliexpress.com/item/80-3000-Diamond-Sharpening-Plate-Whetstone-For-Grinding-Stone-Jade-Seal-Carving-Knife-Wood-Crafts-Diamond/32810687532.html tai ainankin tuolta karkeammasta päästä muutaman levyn. 1500 karkeutta hienompaan levyyn tuskin on oikeaa tarvetta.

Tänään terotimme parityönä Markuksen kanssa kaikki puutilan taltat, puukot ja muut puutyökalut hyvään perusterään. Kerran läbillä ei enää ole hirveästi akuuttia remonttia tiedossa niin taltat toivottavasti pysyvätkin kunnossa.