Poll: digest-viestit

Jotkut ovat ilmaisseet että automaattiset digest-viestit ovat huono asia kun ne ovat oletuksena opt-out eli pitää käydä omista asetuksistaan (https://discourse.hacklab.fi/users/USERNAME/preferences) säätämässä jos niitä ei halua (niitä lähetetään vain jos ei ole käynyt sivustolla X päivään, eli jos et ole koskaan saanut niin se ei ole virhe).

Tuleville uusille käyttäjille defaultit voi rukkaa administa, kumpi on siis mielestänne uudelle käyttäjälle kätevämpää:

  • Käyttäjä joutuu erikseen ottamaan digestin pois päältä, kun kyllästyy niihin
  • Käyttäjä joutuu erikseen laittamaan digestin päälle, kun tajuaa tarvitsevansa sitä.

0 voters

Jokatapauksessa sitä uusien käyttäjien tervetuloviestiä pitänee rukata silleen että siinä erikseen painotetaan että mene nyt heti säätämään ne notifikaatioasetukset siten kuin haluat niiden olevan.

Ja sitten olemassaolevat käyttäjät, kaikilta voidaan massa-ajona ottaa digest pois päältä, sitten toki kaikki joiden mielestä se digest on ihan hyvä juttu joutuvat laittamaan sen takaisin päälle ja kaikille pitää erikseen (maililla…) tiedottaa että näin on tehty.

Eli mikä on mielestänne paras ratkaisu vanhoille käyttäjille:

  • Jätetään kuten on nyt ja ne jotka eivät halua digestejä ottavat ne pois omista asetuksistaan.
  • Otetaan kaikilta pois, tiedotetaan maililla kaikille että se on nyt pois ja sen saa takas omista asetuksista.

0 voters

Ja se maililla tiedottaminen on tarpeen koska jos joku oikeasti luottaa saavansa digestit niin hän ei mitenkään muuten saa tietoa siitä että ne on yllättäen otettu pois…

Äänestys suosii nykytilannetta, jätän tämän vielä viikoksi auki ja katson sitten onko syytä lisätoimenpiteisiin (sen tervetuloviestin jo rukkasin sisältämään ohjeen käydä katsomassa omat notifikaatioasetukset kuntoon).

Tilanne ei ole muuttunut, eli nykykuviolla mennään.