Puusorvi Helsingin labille

@Depili kertoi labin Slackissa, että olisi tarjolla puusorvi 350 euron hintaan. Minä tein Google-lomakkeen, jolla voi kertoa halukkuudestaan osallistua kolehtiin. Paljoa ei enää puutu, mutta vielä tarvitaan muutama halukas osallistuja. Tuonne voi siis lisätä sähköpostinsa ja tiedon kuinka suurella summalla on valmis osallistumaan.

Sorvin kolehti on nyt kasassa, kiitoksia osallistuneille. Maksutiedot lähetetään piakkoin osallistujille sähköpostilla.

Sähköposti on nyt lähetetty. Laita viestiä jautero@iki.fi, jos osallistuit keräykseen, mutta et saanut sähköpostia.

Sorvi olisi tulossa paikalle näillä näkymin tiistaina 18. illan aikana, kerron kunhan varmistuu.

Ja tosiaan kun sorvi läbin pihaan saapuu tarvitaan paikalle reilusti apukäsiä että kone saadaan trailerista alas. Tällä kertaa sentään voidaan purkaa nosto-oven luo tasaiselle lattialle ja katossa oleva vinssikin varmaan auttaa operaatiossa.

Ja tässä vielä kuva sorvista:

Sorvi saapuu huomenna tiistaina läbille kello viiden ja kuuden välissä. Sorvin purkamiseen peräkärrystä läbin lattialle tarvittaisiin apukäsiä.

Sorvi on nyt puuhuoneessa asti, kiitoksia vielä kerran kolehtiin osallistuneille sekä operaatiossa auttaneille. Tuli selvästi uusi ennätys läbin koneiden vastaanotossa, sorvi saatiin peräkärrystä alas alle 18min ajassa.

Vielä pitää tehdä vähän sähkötöitä sorvin osalta, siirrämme sorvissa kiinni olevan sähkökaapin seinälle jotta sen sisältöön pääsee käsiksi vielä sorvin ollessa seinän vieressäkin.

Imgur

Sorvi on nyt käyttövalmis:
Imgur

Pitää vielä kirjoittaa dokumentaatio eri napeista ja hankkia karan kärkien vaihtamista varten 60mm haka-avain.

Sorviin on nyt saatu tarvittava mutteri laippojen käyttämiseen:
2017-09-29 17:25:03 by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

2017-09-29 14:14:07 by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Vielä olisi tarvetta paremmille sorvitaltoille, noin 50e/kpl joko malmin terästä tai plektra-tradingiltä, tai hieman halvemmin usean taltan sarjassa, sekä pakalle, johon saisi kulhon/kupin kiinni leukojen väliin. Sopivalla puusorvipakalla on hintaa noin 200e sisältäen muutamat vaihtoleuat.

Ja sorvilla pystyy nyt todistettavasti sorvaamaan kupin:
2017-09-30 16:30:22 by Helsinki Hacklab Lab Camera, on Flickr

Tietoja sorvista on nyt koottu wikiin: http://wiki.helsinki.hacklab.fi/Igor

Sorville on nyt tilattu pienellä kolehtirahoituksella pieni leukapakka, paremmin pienille kappaleille sopiva kärki takapylkkään ja sovitin porapakan kiinnittämiseksi takapylkkään.

Lisäksi saamme lähiaikoina jotain sorvintalttoja käyttöömme, laatu vielä tuntematon.