SLACK tai DISCORD kanava?

Hei,

Huomasin, että meillä on jo käytössä Matrix, mutta olisiko järkevämpää käyttää alustaa, joka on tutumpi suurelle osalle käyttäjistä ja ehkäpä asennettuna jo muihin tarkoituksiin koneelle. Olen itse kiinnostunut paljon Makerspaceien kehityksestä ja hankkeista, ja olisi mukava käydä vapaamuotoista keskustelua näistä aiheista esimerkiksi.

Slack ja Discord on esimerkkejä hakkerivihamielisistä kaupallisista viestimistä, joista lähinnä koitetaan päästä eroon. Helsingillähän on Slack käytössä jota käsittääkseni pidetään virheenä (maksullinen historia jne). Discordiin mikään hacklabi ei ole onneksi lähtenyt. Perinteisesti maailman labeilla on ollut IRC ykkösviestimenä, mutta Matrix on korvannut sen sillattuna tai kokonaan.

Hakkeri-ideologiaan perinteisesti kuuluu tekninen omavaraisuus ja avoimien palvelujen suosiminen. Kaikkia tämä ei toki kiinnosta mutta kyllä se suomenkin labeilla aika yleinen ajattelumalli on.

Niin, ei olisi, koska näin voidaan vastustaa kaupallisten viestimien saavuttamaa valtaa, kuten sitä, että kaikissa tuotteissa on aina “Follow us on Facebook”, vaikka tämä ei ole ainoa käyttökelpoinen alusta. Jos ei muuta, niin ainakin on joku, joka pakottaa käyttämään jotain vaihtoehtoa tai pitää niitä esillä.

Yleishyödylliset hakkeripiirit ovat ehkä viimeisiä, joiden kannattaa antautua kaupallisille intresseille.

Voitaisiinhan me käyttää myös esim.