Talkooapuja, CNC-koneen siirto labille


#1

Labin käyttöön tulee Leadwell MCV-OP CNC työstökeskus

Se on jo matkalla Iisalmesta välivarastoon Vihdin perukoille. Labille se olisi tulossa lauantaina jos ei yllätyksiä ilmaannu. Nyt tarvitaan talkooapuja, kaikenlaista hommaa kyllä löytyy:

Torstaina kello 18-21

  • siirretään oleskeluhuoneen nurkkaan kasatut puutyötilan tavarat sivuun, koska tussitaulun takainen seinä puretaan ja kone kuljetetaan lauantaina siitä

Lauantaina 09-16

  • kone siirretään ramppia alas ja Siriuksen nosto-ovesta sisään
  • sisällä konetta työnnetään käsivoimin, eli tässä tarvitaan joukkovoimaa

– M


#2

Temmin kanssa siirrettiin se puutyötilan roinapino parempaan paikkaan tänään, mutta siis Siriuksen puolella pitää siirtää kamaa Määrissä sekä purkaa hyllyä ja seinää (siististi) joten huomenna on varmasti apu tervetullutta ja sitä hyllyn & seinän siistiä purkua voinee joutua jatkamaan perjantainakin.

Lisäksi nyt kun se kone tulee eri paikasta niin sohville ja pöydille pitää keksiä väistötila jostain ihan muualta, käytännössä baaripöydästä seinään asti pitää olla tyhjää tilaa koneen kanssa säätämiseen (pl se telkkarin alla oleva johtosetti, eipä telkkarin altakaan ei mahdu)


#3

#4

Viimeisin aikataulu lauantaille:

n. klo 9.00 kone saapuu labille
n 9 - 12 kone puretaan siirtolavalta maan pinnalle ja siirretään Siriuksen autotallin ovan eteen
n 12 - 13 kone siirretään Siriuksen tallinovesta sisään
n 13 - 15 kone siirretään labin puolelle
välittömästi kun kone on saatu labin puolelle, väliseinä laitetaan takaisin kiinni.

Kone tuodaan kuorma-auton siirtolavalla jolla se lasketaan maahan ja siirretään lopulliseen paikkaansa lihasvoimalla. Sen takia toivotaan että paikalle innostuisi tulemaan runsaasti salskeita labilaisia veto-orj… öö siirtoavuksi.
Varauduttava siihen, että kuormuri / siirtolava -yhdistelmä ei yksinkertaisesti taivu laskemaan konetta rampin alapäähän, vaan se on jätettävä ylätasanteelle. Siinä tapauksessa pitää jotenkin junailla konen lasku ramppia alas. Käytettävissä on “viralliset” koneensiirtorullat ja muutakin rekvisiittaa kyllä.

Jyrsin on sillä tavalla hankala liikuteltava, että sen paino jakautuu hyvin toispuoleisesti ja tukipinta koneen alla on varsin pieni. Suurin osa näkyvästä koneesta on peltistä roiskesuojusta, josta konetta ei voi tukea, nostaa tai siirtää (työntää voi sen mitä lihasvoimalla jaksaa). Onneksi paino on ramppia ajatellen ylämäen puolella, joten koneen kaatuminen selälleen ei ehkä ole todennäköistä.

Prioriteetti: meidän puolesta kaikki pitää olla hoidettu niin, että Sirius pystyy maanantaina ottamaan ison kompressorin omalle puolelleen remontoitavaksi. Mitään roippeita ei siis saa olla meidän takia viikonlopun jälkeen.


#5

“Lotta” (Lotta on jylsijä) on paikallaan,

Uusi tilasuunnitelmahan oli


#6