TOS metallisorvi menossa remonttiin pian ja ”pikaisesti”

Suunnittelen aloittavani ison sorvin karalaakerin vaihdon viikolla 2/2018. Mikälis jollakulla on välttämätöntä tarvetta sorville, ilmoita heti. Jos laakeri on oikea && sähköä saadaan || osia ei rikkoudu homman aikana, kestää keikka muutaman päivän.

===================
Keikassa ennakointi meni pieleen, oletin löytäväni yhden viallisen laakerin. Nyt löytyi yksi romuttunut, yksi viallinen ja yksi kulunut. Löystynyt ruuvi on jyrsinyt metallia laakereiden sisään. Yhden laakerin kaulata löytyi myös ruostetta joten voitelukaan ei ollut täysin kunnossa.

Nyt on menossa ihmettelyvaihe sen suhteen miten kannattaa jatkaa. Kaikkien laakereiden uusiminen ”aidoilla” maksaisi 1300€. Laakerit saa kuitenkin verraten helposti esille, joten niitä voi vaihtaa eri aikoina. Otsikon pian sanasta poistin lainausmerkit, pikaisesti ei taida valmistua.

Löytyykö maksuhalukkaita kustantamaan merkkilaakerit?

Tilasin netistä hyvät ja halvat laakerit. Niitä asentaessani huomasin että yhden laakerin soviteholkki on kateissa. Mikälis huomaat ulko-/sisähalkaisijaltaan 85/75mm ja n 40 mm leveän holkin, niin ilmoitaTOS_karanholkki

(TOS_hukassa
Ihmettelin miksen muistanut kadonnutta holkkia. Hokasin ottaneeni kuvan ennen rempan alkua: holkki on jäänyt edelliselle remppapaikalle.

Keikka on sähköjen kytkemistä ja koeajoa vaille valmis. Muutama kuva keikan haastavimmasta kohdasta:TOS_40A_head_axle
Kokeilin laittaa meillä olevan TOS40B piirustuksen mukaisen holkin toiseen viistokuulalaakeriin, mutta se ei 1) mahtunut 2) sopinut paikalleen ilman että akselia joutui runttaamaan todella lujaa. Viistokuulat toisiinsa sitovat kiilat eivät menneet paikalleen, kun yritettiin kuvan mukaista:
Tos_karah
Haastetta oli riittävästi laittaa osat edes alkuperäisille paikoille.
TOS_head_wedge

TOS40Aheadstock_wedge_final
TOShs_fitting

Varaosakataloogin perusteella voi arvata että kaipaamani holkki on jäänyt piirustuspöydälle. Seuraavaan versioon 40B on suunniteltu akseli ja karakaotelelon runko uusiksi.

1 Like

Koeajot valmiit, vaikuttaa hyvältä. Koetan jaksaa vääntää huomenna lisää tekstiä.Nootti

Tossu_test

TOSsu_morse

1 Like

TOSsu_filtteriTOSsaatoTOSsu_maaTOSsu_audioTOSsu_uupuu

1 Like