Ultrahack hackathon 21-23.4.2017

Moi,

Kiitos ryhmään pääsystä, haluaisin jakaa muutaman tapahtuman tänne, uskon että olisi mielenkiintoista tän yhteisön jäsenille.
Järjestämme Ultrahack Sprint1 hackathonin 21 - 23.4.2017, johon mahtuu vielä reilusti osallistujia. Osallistuminen on ilmaista ja pääpalkinnot haasteista ovat 5000€ - 10 000€. Ennen hackathonia ja hackathonin aikana kehitelty osallistujien aineeton omaisuus kuuluu osallistujille.

Sprint 1 hackathon järjestetään 21 - 23.4.2017, Airo islandin tiloissa vanhankaupunginkoskella osoitteessa Viikintie 1, Helsinki.

Osallistuminen vaatii ainoastaan rekisteröitymisen ja voit sen jälkeen voit joko pyytää liittyä johonkin tiimiin jolla on jo projekti tai projekti-idea tai voit myös lähettää oman kuvauksen projekti-ideasta sekä pyytää tiiminjäseniäsi rekisteröitymään. Hackathon-kutsun saaneet pääsevät osallistumaan hackathon tapahtumaan vanhankaupunginkoskella. Kutsu lähetetään vielä tällä hetkellä vielä kaikille projekti-idean lähettäneille joten kannattaa toimia nopeasti.

Haasteita Sprint1 hackathonissa on viisi erilaista:

 1. Hack the haler!
  Orionin (patentoidun) inhalaraattorin ympärille uusia palvelukokonaisuuksia. Pääpalkinto 10 000€. Tässä haasteessa on ainoana haasteista Right Of First Refusal (ROFR) lauseke joka estää hackathonien aikana syntynyttä IPR-aineettoman pääoman myyntiä muille kuin Orionille 3kk aikana hackathonien jälkeen.

 2. HEL of a 3D events
  3D-mallinuksien käyttö rikastamaan tapahtumaelämystä ja auttamaan tapahtumien suunnittelussa.
  Palkintona jaetaan 5000€. Haaste toteutetaan yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Haasteen mahdollistavilla kumppaneilla ei ole vaatimuksia osallistujien IPRn suhteen.

 3. Hack your job
  Työnhaku ei toimi mol.fi kautta. Haasteessa etsitään uusia ratkaisuja työnhakuun sekä hakija - työnantaja matchmakingiin. Palkintoina jaetaan 5000€. Kumppaneina Työ ja elinkeinoministeriö sekä KEHA-keskus. Haasteen kumppaneilla ei vaatimuksia tapahtumassa tai sitä ennen luodun osallistujien IPRn suhteen.

 4. Circular economy for forests
  Etsitään uusia ratkaisuja metsänomistukseen. Kumppaneina Sitra ja Metsäkeskus.
  Palkintoina jaetaan 5000€. Kumppaneilla ei vaatimuksia tapahtumassa syntyvän IPRn suhteen.

 5. Open challenge
  Kaikki projektit tervetulleita, eritoten teknologia ja hardware projektit.
  TKO-äly ry Helsingin yliopistosta tuomaroi projektit, luvassa yllätyspalkintoja voittajille.

Tapahtuma on siis täysin ilmainen osallistujille, ainoastaan isompien ruoka-annosten tilaamisen joudumme ulkoistamaan Bali Brunch nimiselle ravintolalle joka hoitaa cateringin tapahtuman aikana. Tapahtuman aikana on myös mahdollista löytää uusia tiiminjäseniä tai kavereita projekteihin, saunoa ja paljuilla vanhankaupunginkosken upeissa maisemissa ja saada ilmaista palautetta omiin projekteihin yhteensä 30 mentorin ja asiantuntijan toimesta.

Toimin itse yhtenä Sprint1 tapahtuman järjestäjistä ja multa voi kysyä mitä vaan tapahtumaan liittyen, tai ottaa yhteyttä mikael.vankalo@ultrahack.org.

9 - 11.6 järjestetään lisäksi toinen Ultrahack hackathon Oulussa 5GFWD, jossa kolme eri haastetta liittyen 5G teknologiaan. Palkinnot välillä 5000€ - 10 000€