Uuden labin sisustaminen

Nyt kun muutto alkaa olla hoidettu, on aika siirtyä rakennusvaiheeseen.

Eri tiloilla on oma vastuuhenkilönsä joka saa hyvin vapaasti päättää ja huolehtia omasta tontistaan. Tarkoittaa että mitään kiinteitä asennuksia, eikä miellellään muitakaan ilman lupaa. Ei tarkoita että mitään ei saisi tehdä, mutta ei myöskään saisi tulla vastaavalle yllätyksenä että mitä täällä nyt on tehty. Luultavasti on visiota ja suunnitelmia mistä muut eivät voi vielä tietää, mutta myöskään ei saisi jäädä pelkästään sen vastaavan harteille uuden rakentaminen.

Noin yleisesti ottaen on tarkoitus rakentaa Helsinki Hacklab 3.0 jossa selvästi hypätään yksi puuhastelun taso välistä ja vaikka resurssit ovat rajalliset, pyritään siisteys ja viihtyvyys pitämään prioriteettina.

Tähän ketjuun voi vapaasti avautua, mutta vaarana on että voi joutua itse sitten kyseisen tilan vastaavaksi.

Oleskeluhuone ja tuleva keittiö ovat ne mitä vieraiijat ensimmäisenä näkevät ja näihin tullaan erityisesti panostamaan. Ensimmäiseksi tarvitaan 4-6 pöytää joita liikuttelemalla saadaan tilasta koulutus tai kerhoiltoihin sopivia konfiguraatioita. Jos viikkoon ei löydy neljää laadukasta tukevaa samanlaista pöytää, niin sitten rakennan ne Ikean GERTON pöytälevyistä ja 115x115 mm liimapuupalkeista. Lisäksi samasta materiaalista mahdollisesti taso screen-seinälle tullevalle koko seinän mittaiselle 50x50 cm korkealle ja syvälle AV-kaapistolle, mahdollisesti lasiovilla. Pöytien tulisi olla kooltaan vähintään tuon 155x75 cm ja hinta maksimissaan 90e/kappale.

– M

Ja Jarilta eilen “vein tänään Takkatielle eilen puhutun Lundian pöytälevyn (n. 50x125 cm), sekä toisen kolmiomallisen (likimain suorakulmainen kolmio, jonka kateetit 95 cm). Löytyy karkkiautomaatin vierestä.”

Noita tuskin olekelutilaan tarvitaan, eli saa ottaa vapaasti muihin tiloihin käyttöön.

– M

Maalasin äsken vessan kopin, syövytysnurkan seinän ja muuta pientä. Nyt on vielä hyvä aika maalata kun tavarat eivät ole paikoillaan.

Voin miettiä niitä tekemisiäni sen jälkeen, kun hallitus on kertonut minulle tuulikaapin ja maalaamon paikan.


Metallitila (vakituinen tulityöpaikka) elää omaa elämäänsä.

Nyt on loputkin vessatiloista maalattu.

Laitoin muutaman verkkorasian paikalleen (tosin yksi niistä todnäk jää pois), vastaavat voisivat omille alueilleen laittaa hyväksikatsomansa määrän rasioita (muistaen että pääsevät myös kaapelinveto-iloon osallisiksi) sopiviin paikkoihin.

vedettiin myös @harald:in kanssa kaapelia muutamille rasioille (en vielä kytkenyt niitä), olisi ehkä voinut jättää enemmänkin häntää sinne räkin päähän mutta nyt mennään näillä… (tai no, ei niitä vedetty vasta kun 5 kaapelia että vetää ne uusiksikin jos tuntuu että pitäis olla enemmän häntää)

Nyt pitää päättä haetaanko ensi viikolla:
“Vantaalta saa noutaa ilmaiseksi kaksi L:n muotoista 120 x 240 cm pöytää (harmaat) ja kolme
pienempää kirveen terän muotoista tiilenpunaista pöytää.”

“Varmaan näitä mutta eri koko: http://www.martelaoutlet.fi/content/varastotuotteet/pinta-kulmapoyta-160.php

Nyt se eteisen ja oleskelutilan välinen seinä on kaadettu.
Tämä tarkoittaa sitä, että en meinaa tehdä enää paljoa kipsipölyä; ne vähät levyn leikkaamiset mitä vielä on / tulee olemaan voidaan hoitaa jotenkin nätisti.
Maalaamoon on koottu rakennustarvikkeita. (kipsilevyä, listoja, kertopuuta jne.)


Koitin implikoida tällä alustuksella sitä asiaa, että jos ei tiedä miten voisi edistää muuttoa / sisustamista, niin voisi käydä hakemassa kirpputorilta yhden lakanan ja pyyhkeen. Tämän lisäksi voisi käydä ostamassa kaupasta tiskiainetta (joku muukin pesuaine käy) ja ämpärin.

Jos tämä ostosreissu ei onnistu mitenkään, niin Takkatiellä on kyllä jotain rättejä ja moppi, kyllä niilläkin pääsee alkuun jos sattuu olemaan siivousintoa.

Koska siivousinto on katoavaa kansanperinnettä, niin sitä kannattaa luonnollisesti säästää. Tästä seuraa se, että sitä ikkunahuonetta ja puuverstasta voisi siivota ihan vähän vaan ja sitten voisikin ryhtyä sijoittelemaan työkaluja siistiin riviin ikkunahuoneen lattialle ja verstaan hyllyille.

Huomenna lauantaina sohva ja metallihyllyjä Kivistöstä ali pakua tarvittaisiin. Iso sohva ja metallihyllyjä ja ehkä paikanpäältä voi valkata jotain muutakin. Mutta siis pakulla pitäs huomenna (tai sitten sunnuntaina) 12-24 välillä käydä hakemassa.

– M