Voimavirtamoottori valovirtamoottoriksi

Terve kaikki!

Ostin ystäväni kanssa jytkyn vanhan vannesahan, jossa on voimavirtamoottori. Kiinteistöön, johon saha on sijoitettu, ei tule voimavirtaa, joten pohdimme moottorin muuntamista valovirtamoottoriksi. Moottorin speksit ovat seuraavat:
Strömberg HXUR 225G3 B3
2,2Kw, kytketty delta(kolmio), 380V, 5,6A 940rpm.
Olen koittanut katsella videoita ja tutkia, miten moottorin muuntaminen tapahtuu, ja ilmeisesti on hankittava kondensaattori. ja kytkettävä johdot tietyllä tavalla.

Nyt, mikäli joukossanne on sähköpuolen moniottelijaa, pyytäisin apuasi. Kertoisitko kattavasti mitä tulisi tehdä ja erityisesti, miten mitoitan kondensaattorin projektiini?

Suurin kiitoksin,
Janne

Ensin disclaimer: Kovan sähkön kanssa ei sovi säätää jos ei jo valmiiksi tiedä mitä tekee, tämän takia en (eikä varmaan kukaan muukaan) rupea mitään “kattavaa” ohjetta antamaan.

Mielestäni viisainta on metsästää VFD (tai suomalaisittain tamu) joka suostuu ottamaan yhtä vaihetta sisään ja antamaan kolmea ulos, se tekee sisäisesti hakkurilla kolmivaihetta moottorille ja samalla saa muita hyödyllisiä ominaisuuksi: nopeuden säätö, soft-start, aktiivinen jarrutus yms.