Kurssi: Elektroniikan Epäteoreettiset Perusteet (EEP) 28.2


#1

Jarin vetämänä pidetään jälleen suosittu EEP (elektroniikan epäteoreettiset perusteet) kahdeksana peräkkäisenä torstaina alkaen To 28.2. Kellonaika on perinteiseen tyyliin klo 18-21.

Osanotto kurssille on vapaa, ei kurssimaksua.

Alkuperäisestä tekstistä poiketen - Käytännön syistä osanottajamäärä rajoitetaan 15 henkilöön jotta kaikille riittää välineistöä.
Ilmoittaudu siis vastaamalla tähän viestiin. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. On myös OK tulla paikalle ilmoittautumatta, mutta välineet varataan 15 ensiksi ilmoittautuneelle.

Osanotto on myös silleen vapaata, ettei ole mikään pakko osallisua jokaiseen istuntoon. Kurssin sisältöä pyritään videoimaan julkaistavaksi Youtubessa.

Kurssi lähtee aivan perusteista, joten aikaisempaa tietoa/osaamista aiheesta ei tarvita. Kiinnostus aiheeseen riittää. Kurssilla on kouluttajan lisäksi assareita jotka auttavat käytännön jutuissa.

Kurssilla tarvittavat välineet ja materiaalit löytyy labilta joten kurssilaisten ei tarvitse tehdä hankintoja kurssia varten. Riittää kun hilaa itsensä paikalle. Tervetuloa!


#2

Tässä kurssin aihepiirit alustavasti. Jokainen rivi on yksi torstai-istunto. Aikataulu saattaa hyvinkin vielä elää, varsinkin loppupäässä. Osallistujat voivat vaikuttaa sisällön painotuksiin, näistä voidaan sopia kurssin aikana. Myös viimeisen kohdan tarkempi sisältö päätetään kurssin kuluessa.

  1. Perusasiat: jännite, virta, Ohmin laki ym.
  2. Kondensaattorit
  3. Kelat ja diodit/ledit
  4. Transistorit ja FETit
  5. Transistorien labrailu jatkuu
  6. Operaatiovahvistimet
  7. & 8. Yksinkertaisen laitteen rakentaminen piirilevylle

Edit: Vähän vielä täydennystä kurssin luonteesta:

EEP on elektroniikan alkeiskurssi, jossa lähdetään nollapisteestä, eli oletuksesta, että osallistujilla ei ole mitään aikaisempaa kokemusta elektroniikasta. Jos omaat jo kohtalaisesti rakentelukokemusta, saatat olla turhautumisvaarassa.Toisaalta, jos elektroniikkakokemuksesi on pelkistä rakennussarjoista, etkä oikeasti ymmärrä, mitä siellä piirilevyllä tapahtuu, mutta haluaisit ymmärtää, tämä voi olla hyvinkin hyödyllinen.

Tämän aikataulun puitteissa ei pystytä menemään kovin monimutkaisiin kytkentöihin. Tavoite on oppia ymmärtämään, miten elektroniset piirit toimivat ja oppia rakentamaan niitä myös käytännössä. Tältä pohjalta on sitten helpompi lähteä omin avuin laajentamaan rakenteluharrastusta.


#3

Hei! Olen mukana!


#4

Opin hacklabin olemassaolosta Disobeyssä ja tämä kuulostaa hyvältä paikalta päästä tutustumaan toimintaan. Mukana!


#5

Ilmoittaudun!


#6

Ilmoittaudun mukaan!


#7

Heippa! Ilmottaudun myös mukaan!


#8

mukana


#9

Mukaan tulossa ehtimisen rajoissa :slight_smile:


#10

Me too!!


#11

Hei.

Kurssi kuulostaa mielenkiintoiselta. Mukana olen.


#12

Ilmoittaudun mukaan


#13

Ilmoittaudun!


#14

Count me in!


#15

Mukana ollaan, mikäli vielä mahtuu


#16

Minä myös tulen mukaan.


#17

Mukana!


#18

Mukana jos vielä mahtuu!!!


#19

Nyt on 16 henkilöä ilmoittautunut. Eiköhän teidät kaikki saada mahtumaan työryhmiin.
Tämän jälkeen ilmoittautuvat joutuvat varautumaan siihen, että välineistä ja tilasta saattaa olla puutetta. Toisaalta poissaoloja esiintyy jolloin pulpetit vapautuvat läsnäolijoille, joten vieläkin voi ilmoittautua koska kuunteluoppilaaksi mahtuu aina.


#20

Hei! Minulle ilmaantui harmillinen este, en pääsekään paikalle. Luovutan siis paikkani jonossa olijoille, ja tulen mahd. kuunteluoppilaaksi myöhemmin. Mukavaa iltaa kaikille!