Fusion 360 mallinnuskurssi - syksy 2016

Eli ketjussa Fusion 360 CAD / CAM kurssia? huudeltiin tämmöisen perään, avasin nyt uuden ketjun aiheesta.

Kurssi alkaa torstai 2016-10-13 klo 18 ja jatkuu torstaisin tarpeellisen ajan. Opetuskieli on Suomi ja jokainen osallistuja tarvitsee oman tietokoneen johon on Fusion 360:n jo etukäteen itselleen asentanut sekä toimivaksi testannut (jos asiassa on vaikeuksia, tule viimeistään tiistaina läbille pyytämään apua: torstaina ei tuhlata kaikkien aikaa arpomalla asennusten kanssa).

Järjestelmävaatimukset readme:sta:

  • Apple Mac® OS® X Mavericks (10.9.5), OS® X Yosemite (10.10.5), OS® X El Capitan (10.11.x), OS® X Sierra (10.12)
  • Microsoft® Windows® 7 SP1 or Microsoft® Windows® 8.1, Windows® 10
  • CPU: 64-bit processor (32-bit not supported)
  • Memory: 3GB RAM (4GB or more recommended)
  • A DSL internet connection or faster
  • Disk space: ~2.5GB
  • Graphics Card: 512MB GDDR RAM or more, except Intel GMA X3100 cards
  • Pointing device: Microsoft-compliant mouse, Apple Mouse, Magic Mouse, MacBook Pro Trackpad

Jokainen osallistuja tarvitsee ehdottomasti oman erillisen hiiren, mielellään vähintään 3-nappisen (ja rulla ei haittaa yhtään).

Jos jollain on hyvä idea pieneksi projektiksi joka kurssin aikana yhdessä mallinnettaisiin niin saa ehdottaa, voi olla kotelo jollekin laitteelle tai jonkin osa tms, voi olla 3D-tulostettavaksi tarkoitettu tai jyrsittäväksi, tällä kurssilla käsitellään molemmat vaihtoehdot noin mallinnuksen kannalta. CAM-osio jossa sitten ruvetaan katsomaan miten se mallinnettu kappale voitaisiin jyrsiä tulee erillisenä kurssina tämän jälkeen (varmaan 2vko tauko välissä).

1 Like

Kiinnostaa, olen ehdottomasti tulossa mukaan

Mukaan tullaan, tätä onkin odotettu. :slight_smile:

Jee, vihdoinkin, eli mukana myös!

Kyllä kiitos. Ilmottaudun

No voihan räkä! Odotettu on kovasti mutta torstait on kaikki seiskan jälkeen buukattu marraskuun loppuun asti, kraahhh…

Koska tämä on niitä harvoja asioita joista merkittävä osa (ainakin alkuun) tehdään koneella niin voin laittaan screencapturen päälle, Wirecast ei ollut kovin yhteistyökykyinen koska fusionissa on kätevä moodi joka piilottaa työkalupalkit yms pois tieltä kun ollaan ottamassa screenshottia, en tiedä miten sen saa pois päältä, joten Wirecastilla tulee vähän torsoja nauhotuksia, Autodeskilla on onneksi oma työkalu kanssa (joka tallentaa myös käytetystä softasta metadataa asioista, saattaa helpottaa elämää). https://knowledge.autodesk.com/community/screencasts/faq

Voisin tulla mukaan jos mahtuu.

jarp: tule vaan mukaan. Niin monta mahtuu kuin mitä seinät kestää.

Tuo screencast kuulostais kyllä hyvältä.
Oon jonkin verran turannu Fusionin kanssa ja vähän haasteita ehtiä huomenna ekaa sessioon, niin mielelläni ottaisin etänä jos saatte vielä mikrofööninkin :slight_smile:

Läppärin weppikamerassa on mikki, mun puheen saaminen nauhalle ei varsinaisesti ole ongelma, pitää koittaa vaan muistaa toistaa ihmisten kysymykset että vastaukset ei ole ihan niin irrallisia.

Tällä kertaa lähdettiin täysin nollasta ja harjoiteltiin porukalla perusasioita sketchien piirtämisestä ja niistä 3D muotojen pursottamisesta lopputuloksena jotain tämän henkistä

Screencast ilmestyy osoitteeseen http://autode.sk/2dPSIA6 sitten joskus kun tavara on saatu tungettua internet-putkista läpi. Kannattaa kokeilla itsenäisesti mitä eri ominaisuudet tekee ja googlella löytyy hyvin ohjeita siitä miten jonkun tietyn asian voi tehdä (tosin osa ohjeista voi olla vanhentuneita johtuen fusionin huimasta kehitystahdista).

Ensi viikolla ruvetaan mallintamaan jo olemassaolevaa fyysistä kappaletta jotta voitaisiin 3D-tulostaa siitä paranneltu versio.

Screencast on mahtava, kiitos siitä! Alussa on maininta kutsusta “HHL 201610”-projektiin, saisiko tuon kutsun vielä näin jälkikäteen?

Saa, heitä privaviestillä autodesk-tilisi sähköpostiosoite niin laitan kutsua tulemaan.

Hyviä pikavinkkejä sketchauksen nopeuttamiseen: https://www.youtube.com/watch?v=PifasCPjE2A

(@Depili postasi tuon IRCciin, kiitos siitä hänelle)

Tänään mallinneltiin oikeaa kappaletta ja mentiin varsinkin loppua kohti aika kovaa. Screencast osoitteessahttp://autode.sk/2ec6ZHj.


Ensi kerralla mennään workshop-meiningillä silleen että jokainen mallintaa itsekseen jotain kappaletta mielellään joko piirustuksista tai fyysisestä mallista (saa myös lähteä nollasta mallintamaan kunhan on joku visio siitä mitä tarvitsee) ja sitten autetaan toisiamme aina kun törmätään ongelmakohtaan.

Riippuen siitä miten ensi viikolla menee pidetään vielä ehkä toinen workshop, sen ihmiset saavat harjoitella itsekseen vielä viikon ja kun mallinnuspuoli on hanskassa ja ihmisillä on valmiina jotain malleja joita haluaisivat ehkä valmistaakin ruvetaan katsomaan sitä Fusion 360 CAMia.

Jokaisesta talletuksesta tuonne kurssin hakemistoihin näyttää tulevan sähköpostiviesti, eli aivan järjetön spämmi, jos joku ei ole vielä sattunut huomaamaan :grinning: Saakohan tuon jotenkin pois päältä…

Enemmänkin kysymys on, että miten sinä olet saannut sen ilmoituksen päälle…

1 Like

Ainakin projektin www-sivulla on Follow/Unfollow-nappi, joka mulla oli näemmä kytkettynä. Ei mitään hajua miksi mennyt päälle, kun en keksi muuta asetusta jossa tuo olisi määritelty.

EDIT: Ja siis kun klikkaa sitä ympyrää siellä missä on omat nimikirjaimet, niin löytyy jotain tunnuksen asetuksia eli juurikin mitä spämmiä lähetetään jos projekti on Follow-tilassa. Olisikohan nää kyselty asentaessa tms.

Ja toi sivu löytyi esim. kun Fusionissa klikkaa projektin otsaketta.

Muistutus että huomenna pitäis jokaisella olla joku oma kappale jota mallintaa.